Haberler

İsmet Yılmaz Meclis Başkanı Oldu, Demirtaş'tan İlk Tepki

Güncelleme:

Selahattin Demirtaş, "MHP kendi eliyle Meclis Başkanlığı'nı Ak Parti'ye verdi, koalisyon da bu yöntem üzerinden yürütülecek gibi görünüyor." diye konuştu.

TBMM Başkanlık seçiminde 4'üncü tur az önce tamamlandı. 4'üncü tur sonuçlarına göre AK Parti'nin adayı, Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz yeni Meclis Başkanı seçildi. Sonuç açıklanır açıklanmaz HDP lideri Selahattin Demirtaş'tan flaş bir yorum geldi.

"MHP BAŞKANLIĞI AK PARTİ'YE TESLİM ETTİ"

Demirtaş, "MHP kendi eliyle Meclis Başkanlığı'nı Ak Parti'ye verdi, koalisyon da bu yöntem üzerinden yürütülecek gibi görünüyor. Bir tek partinin oylarıyla seçilmiş bir başkan oldu bir kez daha. Keşke muhalefet başarabilseydi bunu. Fakat MHP Meclis Başkanlık koltuğunu AKP'ye armağan etmiş oldu. MHP'ye hayırlı olsun diyorum." diye konuştu.

ERKEN SEÇİM İSTEDİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Taşların yerine oturması için yeni bir seçim gerekiyor. Koalisyon kurulabilir ama asla uzun ömürlü olmaz. AKP- MHP koalisyonu kurulabilir, meşrudur ama sürdürülemez. AKP ve MHP niyet itibarıyla savaş koalisyonu kurmak istiyor ama başarabileceklerini sanmıyorum" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (701)

vatansevermobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

hdp kapatilsin. Ulkeye huzur gelsin.

532
18
yanıtYanıtla
atif:

DOGAN MEDYA AYAGINI DENK ALSIN SON UYARIM. . . . . . . . . . . . .

307
7
yanıtYanıtla
islam:

türkiye de ki siyasete hakkını veren tek lider sayın salahhain demirtaş tır. kendisini bu bilinçli liderlik duruşundan ötürü tebrik ederim.

27
201
yanıtYanıtla
gerçekçi olalımmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ne oldu lan selo bitirecekler oğlum sizi az kaldı

123
15
yanıtYanıtla
:

PKK BARAJI AŞTI DİYE PİLAV DAĞITIP ŞENLİK YAPAN CHP TEŞKİLATINA, SEÇİM AKŞAMI ''SONUÇDAN MEMNUNUM, HDP BARAJI AŞTI'' DİYE GÖBEK ATAN KEMALL VE AVANESİNE, SEVİNÇDEN HAVALARA UÇAN EMİN ÇÖLAŞAN, UĞUR DÜNDAR, MİRGÜN CABAS, CÜNEYT ÖZDEMİR, AYŞE ARMAN, PELİN BATU VS VS KEMALİSTLERE, DEMİRTAŞA SIRITARAK ''İYİ SİLKELEDİK'' DİYEN ŞAFAK PAVEY''E, NAMUS OLAN OYUNU -SIRF SİYASİ FIRILDAKLIK ADINA- BUNLARA SATAN TÜM CHP''LİLERE KAPAK OLSUN!

120
7
yanıtYanıtla
Amed21mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Buyuk insan cansin can biz seni olumune SEVDIK olde olelim

19
106
yanıtYanıtla
ImammobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Turkiyenin tek gercek siyasetcisi demirtas tir gerisi bostur

17
103
yanıtYanıtla
ülkücü gencmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bundan sonra nah mhp ye oy veririm tek muhalefet hdpdir

32
63
yanıtYanıtla
ŞÜKRİYE BAY:

demirtaş bile m h p 10 kat daha doğru düzgün mert çıktı keşke oyumu ona verseydim

78
16
yanıtYanıtla
Amed21mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Varol baskan olde olelim buyuk adam

15
74
yanıtYanıtla
Tüm 701 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title