Haberler

İsmet İnönü Zonguldak'ta Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ölümünün 41'inci yıl dönümünde Zonguldak'ta anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ölümünün 41'inci yıl dönümünde Zonguldak'ta anıldı.

İsmet Paşa Parkı'nda düzenlenen törene, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Abdullah Pekgörgün, bazı siyasi parti temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, öğrenciler ile birlikte yaklaşık 100 kişi katıldı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir tarafından İsmet İnönü Anıtı'na çelenk konuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından Yayla Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni İbrahim Ekmekçi, İsmet İnönü'nün hayatından bilgiler aktardı. Ekmekçi, "İnönü, savaşlar kazanmış muzaffer kumandan. Cumhuriyet kurmuş bir devlet adamı. İyi bir diplomat. İdeal bir eş, örnek aile babası. Hayranları kadar düşmanları da olmuştu, sevenleri kadar sevmeyenleri de. Ama İsmet İnönü 89 yıllık ömrüne ülkenin bütün tarihini sığdırmıştı" dedi.

CHP'DEN ANMA PROGRAMI

Zonguldak Valiliği'nin düzenlediği programa katılan CHP'liler, daha sonra parti adına tören yaptı. İl Başkanı Harun Akın ile Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İsmet İnönü Anıtı'a çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulmasından sonra İstiklal Marşı okundu. İl Başkanı Harun Akın'ın konuşmasından sonra tören sona erdi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmet İnönü Harun Akın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title