Haberler

İsmek Perakende Okulu Chep Sponsorluğuyla Hayata Geçti

Güncelleme:

Sürdürülebilir palet havuzlama çözümleriyle firmaların tedarik zinciri operasyonlarını iyileştiren CHEP, perakende sektörüne verdiği desteği sürdürüyor.

Perakende sektöründe ihtiyaç duyulan kalifiye elemanların yetiştirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi (İSMEK), Kategori Mağazacıları Derneği (KMD) ve Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) işbirliğiyle Mecidiyeköy'de kurulan İSMEK Perakende Okulu CHEP sponsorluğuyla tamamlandı.

Satış Danışmanı, Satış Görevlisi, Reyon Görevlisi, Depo Görevlisi, Teknoloji Marketi Satış Danışmanı, Market Satış Danışmanı ve Mağaza Elemanı ana başlıklarındaki programlarıyla 31 Ağustos'ta ücretsiz eğitimlere başlayan okulun tadilatı, iç düzenlenmesi, mobilyaları ve diğer tüm gereçleri CHEP'in de aralarında bulunduğu pek çok sponsor tarafından karşılandı.

CHEP'ten palet kullanımı ve tedarik zinciri eğitimleri

Organize perakendenin yetişmiş eleman sıkıntısını ortadan kaldırmak ve Türkiye'deki işsizlik oranını aşağı çekmek amacıyla İSMEK öncülüğünde hayata geçirilen okul ve eğitim projesine destek verdiklerini belirten CHEP Türkiye Genel Müdürü Şafak Aktekin, sponsorlukla ilgili olarak şunları söyledi: "Proje için sağladığımız maddi desteğe ek olarak farklı alanlardaki ücretsiz CHEP eğitimlerini de İSMEK Perakende Okulu kapsamında hayata geçirmek istiyoruz. Workshop formatında planlayacağımız bu atölye çalışmalarıyla, sürdürülebilirlik uygulamaları, kaliteli palet kullanımı ve palet havuzlama sisteminin faydaları gibi sektörü doğrudan ilgilendiren konu başlıklarını kapsamayı planlıyoruz. Orta ve Doğu Avrupa'daki tedarik zinciri hızla modernleşirken, perakende sektörünü canlandıracak ve firmaların büyümesine yardımcı olacak nitelikli insan kaynağının da aynı hızda ve kalitede yetiştirilmesi gerekiyor. Bu açıdan İSMEK ile kurduğumuz başarılı işbirliği nedeniyle oldukça mutluyuz. Önümüzdeki yıllarda sponsorluğumuzu sürdürmeyi ve perakende sektörüne yönelik eğitim alanındaki katkılarımızı artırmayı planlıyoruz."

GPD ve KMD üyelikleriyle projeye sınıf sponsoru olarak destek olan diğer perakende devleri arasında CarrefourSA, IFCO, Migros, Real, Vestel ve Watsons da yer alıyor. Projenin destekleyici sponsorları ise, BİM, Bimeks, Koçtaş, Metro, İKEA ve TeknoSA.

Perakende Okulu'na nasıl başvurabilirsiniz?

İSMEK Perakende Okulu'nda eğitim alarak perakende sektörünün önde gelen firmalarında iş imkânı yakalamak isteyen katılımcıların 18 yaşını doldurmuş ve en az ilköğretim mezunu olması gerekiyor. Kayıt yaptırmak isteyen adayların, ön kayıt işlemini www.ismek.org adresi üzerinden tamamlamaları ve ardından İSMEK Mecidiyeköy Kurs Merkezi'ne şahsen başvurarak kesin kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekiyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mecidiyeköy Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title