Haberler

İsmek 18. Genel Sergi ve Festivali

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSMEK'in yaz tatillerinde çocuklara kendi becerileri ölçüsünde faydalı olacak bazı branşlarda kurs imkanı vermesini arzu ettiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSMEK'in yaz tatillerinde çocuklara kendi becerileri ölçüsünde faydalı olacak bazı branşlarda kurs imkanı vermesini arzu ettiğini söyledi.

Feshane Kongre Merkezi'ndeki İSMEK 18. Genel Sergi ve Festivali'nde konuşan Topbaş, İSMEK'in giderek evrensel düzeye ulaştığını vurguladı.

Topbaş, kursların geçmişle geleceğin buluşması anlamında önem taşıdığını belirterek, bu yıl 230 bin öğrenciye çeşitli branşlarda eğitim verdiklerini kaydetti.

İSMEK'in dünyanın en büyük halk eğitim üniversitesi olduğuna dikkati çeken Topbaş, katılımcıların eğitimin yanı sıra rehabilitasyon imkanı bulduğunu da aktardı.

Topbaş, "Farklı branşlarda, geleneksel ve modern sanatlar alanında ciddi meslek eğitimi veriyoruz. Bu da vatandaşların kendi ayakları üzerinde durması açısından bir fırsat. İSMEK kursları, atıl iş gücünün emeğe ve istihdama dönüştürülmesi açısından da önem taşıyor. 18 yıl içinde İSMEK'ten 2 milyon civarında sertifika alan kursiyerimiz var" diye konuştu.

Okulların kapanmasıyla çocukların tatile girdiğini anımsatan Topbaş, şöyle devam etti:

"İSMEK'in yaz tatillerinde çocuklarımıza kendi becerileri ölçüsünde faydalı olacak bazı branşlarda kurs imkanı vermesini arzu ediyorum. Resim sanatı başta olmak üzere çocukların çeşitli alanlarda kendilerini keşfetmesini, becerilerini ortaya koymasını sağlayacak ve biraz da dengeli, doğru ve bilimsel bir eğitim alanına kavuşmasını arzu ediyorum."

Törende, 2014-2015 eğitim öğretim dönemini başarıyla tamamlayan kursiyerlerden 10'una sertifikalarını, Topbaş, eşi Özleyiş Topbaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız verdi.

Sertifikalarını alan öğrenciler arasında 13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nde altın madalya kazanan Selin Yılmaz, Tuğba Sarısaltık ve Ayşenur Şadoğlu da yer aldı.

Topbaş ve beraberindekiler, daha sonra İSMEK 18. Genel Sergisi'ni gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Özleyiş Topbaş Kadir Topbaş İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title