Haberler

İsmail Küçükkaya'dan Muharrem İnce'ye Yanıt: Bu Açıklamayı Duyurmayacak Kişiye Gazeteci Denir mi

Güncelleme:

Muharrem İnce'nin kendisini hedef alan açıklamalarına sosyal medyadan yanıt veren İsmail Küçükkaya, "Böyle bir açıklamayı seçim gecesi duyurmayacak kişiye gazeteci denir mi?" ifadesini kullandı.

Muharrem İnce, düzenlediği basın toplantısında "İnce bana 'adam kazandı' mesajı attı" şeklinde bir açıklama yapan İsmail Küçükkaya'ya sert sözlerle yüklendi.

KÜÇÜKKAYA'DAN YANIT GELDİ

Muharrem İnce'nin bu sözlerine sosyal medya hesabından jet hızıyla yanıt veren İsmail Küçükkaya, kendisine atılan mesajın haber değerini olduğunu belirterek "Böyle bir açıklamayı seçim gecesi duyurmayacak kişiye gazeteci denir mi?" ifadesini kullandı.

İşte Küçükkaya'nın sosyal medyadan yaptığı açıklamalar;

- Seçim gecesi canlı yayındayım. Saatler 00.37 olmuş. Herkes konuşmuş, İnce susuyor. Kayıp. Herkes merak ediyor 'nerede' diye....

- İnce'ye yazdım, 'neredesiniz? Ne diyeceksiniz?' Yanıtı şu oldu; "Adam kazandı" Elbette bunun haber değeri var... Erdoğan ve Bahçeli konuşmuş. Herkes İnce'nin ne diyeceğini merak ediyor. Bu haberdir. Seçimin sonucunu 00.37'de kabul etmiş. Haber değil mi?

- Ayrıca hemen hemen aynı dakikalarda İnce gibi Bülent Tezcan da canlı yayında birbirine çok yakın açıklama yapıp, sağduyu çağrısında bulundular.

- Seçim gecesi saat gece yarısını geçmiş, ortalıkta türlü dedikodular var. Bir Cumhurbaşkanı adayının seçim sonucunu kabul etmesi haber değil midir? Bunu kim iddia edebilir.

- Böyle bir açıklamayı seçim gecesi duyurmayacak kişiye gazeteci denir mi?

- İnce şunu yapmalıydı: çıkıp kameraların karşısında da konuşmalı ve mesajını vermeliydi. Bana mesajı verdikten sonra da pekala bunu yapabilirdi. O kadar bekledi, sustu, kayboldu. Kabahati şimdi niye başkasında arıyorsun.

- Ayrıca... İnce, gazeteciye bilgi verdikten sonra 'bunu kullanma' diye uyarabilirdi. "Off the record" (kayıtdışı) notunu düşebilirdi. Yapmadı. Seçim gecesi bir Cumhurbaşkanı adayının söylediği herşey -o uyarıyı yapmadığı sürece/ haberdir.

- İnce bu incelikleri bilir. Nitekim kendisinin CHP'nin C.B. adayı olacağını kamuoyuna ben duyurmuştum. Kaynağım İnce idi. Bazı özel bilgileri vermişti, özel uyarılarda bulunmuştu. Riayet ettim. Bunları bilir. 'Adam kazandı' derken de 'yazma/konuşma' diyebilirdi.

- Şimdi bana bir tek gazeteci çıksın ve desin ki; "seçim gecesi C.B adayı İnce ortada yok. Saatler 00.37. Herkes onu merak ediyor. Ve kendisind soruyorsunuz. O da 'adam kazandı' diyor. Ben bunu haber yapmam. Bilgiyi kendime saklarım" bunu söyleyecek gazetecileri göreyim.

- Düşünün. Canlı yayındasınız. Milyonlarca insan size İnce'yi soruyor. Nerede? Ne diyecek? Neden konuşmuyor. C.B adayı saatlerce kaybolmuş, susmuş. Siz kendisine ulaşmışsınız. O bilgi altın değerinde değil midir? Haber değil midir?

MUHARREM İNCE NE DEDİ?

Bu sabah basının karşısına çıkan İnce, bu mesajı İsmail Küçükkaya'ya dostça attığını belirterek şöyle konuştu: "İsmail Küçükkaya'ya mesaj atarken hata yaptım. Ona arkadaşça bir mesaj attım. Ama bunu bir siyasetçi yapmamalıdır. Kesin sonuçları bekledim. Ama demek ki gazetecilerle dost olunca daha dikkatli olmak gerekirmiş. Hata benim. Bunu yapmamalıydım. Özür diliyorum bunun için."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İsmail Küçükkaya Muharrem İnce Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title