Haberler

İsmail Karaboğa" Bölge Tatbikatı

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) 15. Bölge illeri, Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde "İsmail Karaboğa" bölge tatbikatı gerçekleştirdi.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) 15. Bölge illeri, Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde "İsmail Karaboğa" bölge tatbikatı gerçekleştirdi.

Küçükelmalı Tabiat Parkı'nda kamp kuran Bilecik, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya'dan gelen 135 kişilik UMKE personeli, ilk olarak Bozüyük Devlet Hastanesinde AFAD ve Bozüyük İtfaiyesi ile "harp kurtarma" tatbikatı yaptı.

Senaryo gereği, ekipler hastane bahçesine çadırdan sahra hastanesi kurarak, afet anında burada mahsur kalan hasta ve yaralıları itfaiye yardımıyla, şişme hava yastığıyla nasıl kurtarılması gerektiğini gösterdi.

Hastanede ayrıca kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer (KBRN) müdahale tatbikatı da gerçekleştirdi.

İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, yaptığı açıklamada, ekiplerin başarılı bir kurtarma operasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek, tatbikatları her an hazır durumda olaylara müdahale edilebilmesi için düzenlediklerini söyledi.

UMKE ekipleri, Küçükelmalı Tabiat Parkı'nda 3 gün sürecek kampta, teorik ve uygulamalı eğitimler düzenleyecek.

Kamp yöneticilerinden Metin Kara ve Dr. Ali Kaya, her türlü hava ve arazi şartlarında gönülden görev alan ekibe teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Eskişehir Pazaryeri Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title