Haberler

İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman, Söke'de Adliyeye Sevk Edilecek (4)

İfadelerine BAŞLANDI Aydın'ın Söke İlçesi'nde yakalanan Özdemir Sabancı suikastının sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın ifadesinin alınmasına Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde başlandı.

İfadelerine BAŞLANDI

Aydın'ın Söke İlçesi'nde yakalanan Özdemir Sabancı suikastının sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın ifadesinin alınmasına Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde başlandı. Akkol ve Adıyaman'ın polislerin ön sorgusunda, ifade vermeyi reddettikleri öğrenildi.

İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'a, yakalandıkları sırada yanlarında bulunan bomba, silah ve diğer malzemeler ile Türkiye'ye kaçak olarak girmelerine yönelik sorular yöneltileceği öğrenildi. Ancak Sabancı cinayetiyle ilgili suç bölgesi Aydın olmadığı için soru yöneltilmeyeceği belirtildi.

PARMAK İZİ YUNANİSTAN'DAN GELDİ

Bu arada adli soruşturmada gerekli olan gerçek kimliğinin tespiti amacıyla, DNA testine gönderilen İsmail Akkol için parmak izi örneği de, Yunanistan'dan geldi. Söke Emniyet Müdürlüğü'nde alınan parmak izleri, 2014 yılının şubat ayında, Yunanistan'da 'Cengiz Bayır' sahte kimliğiyle yakalandığı sırada alınan örneklerle karşılaştırıldı. İsmail Akkol olduğuna yönelik ilk tespit, bu yöntemle sağlandı.

AKKOL İÇİN ZAMAN AŞIMI OLMAYACAK

Bu arada İsmail Akkol için tartışılan, zaman aşımı durumunun bulunmadığı öğrenildi. Özdemir Sabancı cinayetinin üzerinden zaman aşımı süreci olan 20 yılın geçmesine rağmen, bu suçtan hakkında 'yakalama' kararı bulunan İsmail Akkol için, 'uzamış zaman aşımı' ceza maddesinin işletileceği öğrenildi. 'Uzamış zaman aşımı' durumunda, 20 yıl olan sürenin yarı oranında, uzatıldığı bu nedenle de 30 yıla çıktığı ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özdemir Sabancı Adıyaman Aydın Söke Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title