Haberler

Islıkla Haberleşen Torbacılar Yakalandı

Güncelleme:

Adana'da 'torbacı' diye adlandırılan sokak satıcılarına yönelik uyuşturucu operasyonunda 17 kişi yakalandı.

Polisin 4 aylık takibinde şüphelilerin ıslıkla ve işaretle haberleştiği ortaya çıktı. Operasyonda 60 fişek esrar, 127 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, merkez Yüreğir İlçesi'nde Sarıçam Deresi kıyısındaki uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışma başlattı. Torbacıları takibe alan ekipler, yaklaşık 4 ay süren çalışmasını önceki gün tamamlayarak operasyon düzenledi. Operasyona, KOM ekiplerinin yanında, Özel Harekat, Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet şubelerinden 400 polis katıldı. Polis helikopteri de operasyona havadan destek verdi.

Çamlıbel, Kiremithane, Şehit Erkut Akbay, Ulubatlıhasan ve Atakent mahallelerinde önceden belirlenen 24 adrese eş zamanlı olarak giren polisler, 17 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 60 fişek esrar, 127 adet uyuşturucu hap, bir kelepçe ile uyuşturucu tartmak için kullanılan hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılar, ifadelerinde uyuşturucu satıcılığını kabul etmedi.

ISLIKLA HABERLEŞİYORLAR

Uyuşturucu satıcılarının polise yakalanmamak için kendi aralarında ıslıkla ve işaretle özel haberleşme yöntemleri geliştirdiklerini tespit etti. Polisin verdiği bilgiye göre; satıcı sokağın ortalarında beklerken, her iki girişinde de ayrı ayrı birer arkadaşı gözcülük yapıyordu. Yaya veya araçla sokağa giren vatandaşları durduran gözcüler, bağımlı olup olmadığını anladıktan sonra kafası ile işaret verip, torbacının yanına gönderiyordu. Müşterisini karşılayan torbacı, kullanıcının kaç paket istediğini öğrenip, farklı bir yerde bekleyen 'zulacı' arkadaşına ıslık çalarak işaret verip, uyuşturucuyu getirtiyordu.

Emniyet Müdürlüğü'nden sorguları tamamlanan E.D., E.A., F.O., G.Ç., M.S., S.S., H.C., M.Y., R.S., C.K., R.D., Y.B., M.D, A.D., Y.Y., D.Ö. ile C.D., adliyeye sevk edilirken, polisin kendilerine tuzak kurduğunu ileri sürdü. Gazetecilerin görüntü çekmesine tepki gösteren zanlılar, "Devlet, vatandaşına tuzak kurar mı? Polis komplo kurdu. Bizim suçumuz yok" diye bağırdı. Adliyeye götürülmek için ekip aracına bindirilen zanlılardan H.C., "Bu fotoğrafı profilime koy" diyerek el hareketi yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adana Emniyet Müdürlüğü Sarıçam Yüreğir Politika Güncel Haberler

title