Haberler

İşler, Kosova'da 23 Nisan Konserine Katıldı (2)

Sultan MURAD TÜRBESİNİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve beraberinde heyet, Priştine yakınlarındaki Sultan Murad Hüdavendigar'ın türbesini ziyaret etti.

Priştineli Türk öğrenciler tarafından karşılanan İşler, türbe içini gezerek, birkaç yıl önce TİKA tarafından restore edilen türbe hakkında yetkililerden bilgi aldı. Türbede dua eden İşler, türbe avlusundaki Osmanlı büyüklerinin mezarlıklarını da gezdi. Öğrencilerin tezahüratları arasında türbe avlusunda konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, asırları aşarak günümüze kadar gelen Kosova ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik köprüsünün baş mimarı Sultan Murad Hüdavendigar'ın huzurunda bulunmaktan büyük bir onur ve gurur duyduklarını belirtti. İşler, şöyle dedi:

"Geçtiğimiz 20 yıl içinde Balkanlar'da yaşanan acı olaylar, barış ve karşılıklı hoşgörü içinde birlikte yaşamanın ne denli önemli olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Balkanlar'a barış, birlik ve beraberlik, getirmek için gelen Sultan Murad'ın türbesi, tüm Balkanlar'da barışın simgesidir."

Kosovalı Türkler'in milli gününü ve TBMM'nin kuruluşunun 94'üncü yıldönümünü birlikte kutladıklarını kaydeden İşler, Kosova Türk toplumunun bir çok önemli alanlarda temsil edilmelerinde en önemli katkıyı sunan Kosvalı Türk öğretmenlere şükranlarını iletti. Türkiye olarak, Kosova'daki dindaş ve soydaşların her zaman yanında olduklarını ve olmaya da devam eedeceklerini kaydeden İşler, "Sizin acılarınız, bizlerin acılarıdır. Sizlerin mutluluğu, bizlerin mutluluğudur. İyi günde, kötü günde hep birlikte olacağız. Birlik ve beraberiğimizi koruyacağız" diye konuştu.

İşler ve beraberindekiler daha sonra, selamlık binası ve kültür ve tanıtım evini gezdi, ardından çocuklara hediye dağıttı. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve eşiliğindeki heyet, Priştine'deki temaslarını tamamlayarak, Prizren'e hareket etti. İşler, Prizren'de

23 Nisan merkezi kutlamasına katılacak, Türk askeriyle bir araya gelecek ve açılışlarda bulunacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emrullah İşler 23 Nisan Priştine Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title