Haberler

İşler: ''İsrail'in devlet terörü estirmesini lanetliyor ve kınıyoruz'' -

Gazze'de şu an itibariyle 600'ün üzerinde can kaybı olduğunu belirten İşler, bunlarının 100'ünün bebek ve çocuklardan oluştuğunu söyledi.

İşler: ' ' İsrail'in devlet terörü estirmesini lanetliyor ve kınıyoruz'' - ZONGULDAK

Burada konuşan İşler, ramazan ayında İslam dünyasında yürekleri yakan olayların yaşandığını belirterek, "Suriye'de durum malum. Bir kaç yıldır savaş var. Milyonlarca mülteci, evleri yıkılan insanlar var. Orada insanlar zor durumda. Milyonlarca komşu ülkelerde mülteci var. Irak'ta son aylarda sıkıntılar yaşanmakta. Bunların üzerine Gazze'de olaylar geldi" diye konuştu.

Gazze'de şu an itibariyle 600'ün üzerinde can kaybı olduğunu belirten İşler, bunlarının 100'ünün bebek ve çocuklardan oluştuğunu söyledi.

İşler, kundaktaki bebeklerin ölmüş halini gazetelerde gördüklerini dile getirerek, "Sahilde top oynayan çocukların üzerlerine bomba atılıyor onu gördük. Biz Türkiye olarak bu konuda sesimizi yükseltiyoruz. Bu yaşanan zulme ve orantısız güç kullanmaya şiddetle karşı çıkıyoruz. İsrail'in devlet terörü estirmesini lanetliyor ve kınıyoruz. Bu konuda Türkiye olarak biz uluslararası camiayı harekete geçirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Çatışmalarda ölen İsrail askerleri için taziye mesajları yayınlanıyor maalesef. Burada da bir paradoks olduğu açık şekilde görülüyor. Diğer tarafta evleri yıkılan insanlar var" şeklinde konuştu.

Türkiye olarak ilk günden itibaren Gazze'ye 15 bin paket gıda yardımı yaptıklarını vurgulayan İşler, oradaki acil ihtiyacın merkezde toplanan evsiz insanlara sıcak yemek sağlamak olduğunu kaydetti.

İşler, 3 bin aileye her gün sıcak yemek sağladıklarını vurgulayarak, uluslararası arenada ülke olarak gerekeni yaptıklarını ifade etti.

Doğrudan Gazze'de iç piyasadan temin ettikleri malzemelerle oradaki insanların yanında olma çabalarını da sürdürdüklerini anlatan İşler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Temenni ediyoruz ki yakın coğrafyada, Ortadoğu coğrafyasında bir an önce sulh ve barış hakim olsun. Ülke olarak dış politikamızı barış, istikrar ve huzur üzerine kurmuş durumundayız. İstiyoruz ki hem içeride hem dışarıda 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ilkesinden hareketle barışı ve huzuru sağlama gayreti içerisindeyiz. Her zaman mazlumun yanında olmuşuzdur. Yakın coğrafyadaki mazlum halkların yanındayız. Zalimlerin karşısındayız. Bu bakımdan biz her zaman tarafız. Taraf olmaya da gayret edeceğiz. Bununla da onur ve gurur duyuyoruz. Zalimin yanında durmak en büyük zuldür. Böyle bir şeye geleneğimiz ve kültürümüz müsaade etmemektedir. Bundan dolayı bizi eleştirenler olabilir. Biz sesimizi gür çıkardıkça terör estiren devletler de rahatsız oluyorlar."

Kaynak: AA / Politika

Türkiye İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title