Haberler

Işler: "Hesap Veren Bir 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi' Getiriyoruz" - Ankara

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "Biz, hesap veren bir Cumhurbaşkanlığı sistemi getiriyoruz.

AYŞE BÜŞRA ERKEÇ - AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "Biz, hesap veren bir Cumhurbaşkanlığı sistemi getiriyoruz. Halk, Cumhurbaşkanının icraatını 5 yıl içinde beğenmemişse aday olduğu zaman onu, o koltuktan indirecek, bir daha yetki vermeyecek. Bu sistemde güvenoyunu millet verecek ama hesabı da yine millet soracak." dedi.

İşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de uzun yıllardır tartışılan anayasa değişikliğinin, 16 Nisan'da yapılacak referandum ile karara bağlanacağını belirtti.

Halkın sandıkta cumhurbaşkanını doğrudan kendisi seçtiği, hızlı hareket etme alanı oluşacağını anlatan İşler, "Biz, hesap veren bir Cumhurbaşkanlığı sistemi getiriyoruz. Halk, Cumhurbaşkanının icraatını 5 yıl içinde beğenmemişse aday olduğu zaman onu o koltuktan indirecek, bir daha ona yetki vermeyecek. Bu sistemde güvenoyunu millet verecek ama hesabı da yine millet doğrudan soracak." diye konuştu.

" Türkiye'nin önü açılacak"

Halkla bütünleşen, bir arada olan, halkın derdiyle dertlenen, hemhal olan ve halka hesap veren bir Cumhurbaşkanlığı sisteminin geleceğini anlatan İşler, şunları söyledi:

"Bu sistemin ülkemiz için çok hayırlı olacağını düşünüyorum. Milletimiz bu tarihi fırsatı değerlendirecektir kanaatindeyim, çünkü 15 Temmuz'u yaşayan bu millet, bu fırsatı kaçırmaz. Nasıl ki parlamentomuz bu tarihi fırsatı kaçırmadıysa, AK Parti ve MHP'li milletvekilleri 339 oyla referandum kararı aldıysa, aynı şekilde milletimiz de tarihi fırsatı değerlendirecek ve Türkiye'nin önü açılacak. Bunu başardığımız takdirde, Türkiye'nin 21'inci yüzyılda önünü açmış olacağız ve 21'inci yüzyıl hızlı bir şekilde Türkiye asrı olacak. Türkiye'nin ihtiyacı olan istikrardır, güvendir, hızlı hareket etmek ve hızlı karar almaktır ama aynı zamanda halka da hesap vermektir."

"Parlamenter sistemin eksikliklerini dile getirmiyorlar"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, Türkiye'nin geleceği için son derece önemli bir adım olduğunu vurgulayan Emrullah İşler, "Parlamenter sistemi savunan arkadaşlarımız, parlamenter sistemin eksikliklerini dile getirmiyorlar. Yakın tarihimize baktığımız zaman parlamenter sistemin Türkiye'ye huzur ve istikrar getirmediğini herkes çok çeşitli örneklerle gördü. Gerek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, gerekse tek başına hükümet çıkmadığı zaman koalisyonlarda bunun acısını, sıkıntısını yaşadık." diye konuştu.

İşler, demokrasilerde herkesin görüşünü açıklayacağını, kampanyasını yapacağını, bunun bir referandum olduğuna işaret ederek, "Evet diyenler de, hayır cevabını verenler de demokrasiyi savunmuş olurlar ve kendi görüşlerini ifade etmiş olurlar. 'Evet' diyenler, 'evet' dediği için, 'hayır' diyenler de 'hayır' dediği için vatan haini olmaz. Bu tür karalama kampanyalarını çok yanlış buluyorum, bunlardan kaçınmak lazım. Vatandaşlarımızı sandığa gitmeye teşvik etmemiz lazım, çünkü ülkenin kaderini oylayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Emrullah İşler AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title