Haberler

İşler, Esenyurt'ta Kundaklanan Muhammediye Camii'ni Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Esenyurt’ta kundaklanan Muhammediye Camii’ni ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Esenyurt'ta kundaklanan Muhammediye Camii'ni ziyaret etti. Bu tür saldırıları şiddetle kınadığını belirten İşler, "Türkiye üzerinden de bir takım oyunlar oynanmak isteniyor. Biz kesinlikle bunlara pirim vermeyeceğiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ehli Beyt Alimler Derneği'nin (EHLADER) Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayı'ndaki "Kardeşlik Barış ve Kudüs Gecesi" adlı iftar yemeğine katıldı. İftarın ardından İşler, yaklaşık iki hafta önce kimliği belirsiz kişiler tarafından çıkartılan yangında hasar gören, Caferilerin kullandığı Muhammediye Camii'ni ziyaret etti. Caferi vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başbakan Yardımcısı İşler, caminin tadilatta olduğunu ve en kısa sürede eski haline getirileceğini söyleyerek cami hakkında bilgiler verdi.

Camide 300'e yakın eserin yandığını belirten İşler, "Artık onları geri getirmek mümkün değil ama tek tesellimiz burada camiye yangının sıçramaması. Bizim için bir teselli. Biz bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz. Biz Caferi kardeşlerimizle huzur, barış içerisinde yaşıyoruz. Bir takım tehditlerin olduğu söyleniyor. Ondan sonra da bu tür saldırılar olmuş. Bölgemizde mezhep kavgası çıkarma çabası içinde olanlar var. Yakın coğrafyada başarı elde ettikleri görülüyor. Türkiye üzerinden de bir takım oyunlar oynanmak isteniyor. Biz kesinlikle bunlara pirim vermeyeceğiz. Türkiye geçmişte bu tür sokak kavgalarından, ayrılıklardan sıkıntılar çekti. Artık bu tür sıkıntılara Türkiye olarak hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi koruyacağız. Herkes 77 milyon insan kendisini birinci sınıf vatandaş hissetmesini sağlıyoruz. Zaten hükümetimizin görevi de bu. Pek çok açılımlar da yaptık. Herkesle, her kesimle görüşüyoruz. Artık geçmişte ötekileştirilen kesimleri devlet dostluk, kardeşlik elini uzatıyor ve bu şekilde devlet millet kaynaşmasını da sağladı. Bundan sonra da bu yolda Allah'ın izniyle devam edeceğiz" dedi.

İşler, ilçede gösterdiği hassasiyetten ve çeşitli çalışmalarından dolayı da Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na teşekkür etti. İşler daha sonra camiden ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Esenyurt Belediyesi Emrullah İşler Türkiye Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title