Haberler

İşler'den Pınar Kür'e Tepki: İsmini Dahi Anmak İstemiyorum

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yazar Pınar Kür'ün başörtüsü ile ilgili sözlerine, "Kafa ve kalplerin içinin de kara olduğunu sözleri ile ortaya koyuyorlar.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yazar Pınar Kür'ün başörtüsü ile ilgili sözlerine, "Kafa ve kalplerin içinin de kara olduğunu sözleri ile ortaya koyuyorlar. İsmini dahi anmak istemiyorum. Yapmış olduğu açıklamayı kendisine misli ile iade ediyorum. Bunlar 10 yıllardır sözde aydın geçinip kendi toplumunun değerlerine uzak olan insanlar. Yıllardır bu ülkede dayatma içinde oldular" diyerek tepki gösterdi.

Güdül'ün ilk kadın belediye başkanı Hava Yıldırım'ı makamında ziyaret eden Başbakan Yardımcısı İşler, başörtüsünün üniversitelerde ve kamuda serbest olduğunu hatırlattı.

Başı kapalılara da açıklara da eşit mesafede olduklarını kaydeden İşler, geçtiğimiz günlerde başörtüsüyle alakalı olarak "Gerici" açıklamasında bulunan yazar Pınar Kür'e de sert sözlerle tepki gösterdi. Kür'ü "sözde aydın" olarak nitelendiren İşler, "Yazar maalesef başörtüsü konusunda çirkin ifadelerde bulundu. Bu düşünceler çağdışı düşüncelerin son kalıntıları. Fosilleşmiş düşünceler. Kendilerini sözde aydın zannediyorlar. Kafa ve kalplerin içinin de kara olduğunu sözleri ile ortaya koyuyorlar. İsmini dahi anmak istemiyorum. Yapmış olduğu açıklamayı kendisine misli ile iade ediyorum. Bunlar 10 yıllardır sözde aydın geçinip kendi toplumunun değerlerine uzak olan insanlar. Yıllardır bu ülkede dayatma içinde oldular" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Emrullah İşler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title