Haberler

İşler: ''Bu, vatana ihanet değilse başka ne olabilir ki?" -

Başbakan yardımcısı Emrullah İşler, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesiyle ilgili, "Milli güvenliğimizin bu kadar tehdit altında olduğu bir dönem ben hatırlamıyorum.

Başbakan yardımcısı Emrullah İşler, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesiyle ilgili, "Milli güvenliğimizin bu kadar tehdit altında olduğu bir dönem ben hatırlamıyorum. Devletin bakanlığında yapılan çok gizli, milli güvenliğimizle ilgili bir görüşmenin içeriğinin bu şekilde açıklanması doğrusu alçakça bir saldırıdır. Bu, vatana ihanet değilse başka ne olabilir ki?" dedi.

İşler, seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Kazan'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'ın konuşmalarının yer aldığı iddia edilen ses kaydının internette yayınlanmasıyla ilgili soru üzerine İşler, bu işi yapanları şiddetle kınadığını söyledi.

"Hakikaten milli güvenliğimizin bu kadar tehdit altında olduğu bir dönem ben hatırlamıyorum. Devletin bakanlığında yapılan çok gizli, milli güvenliğimizle ilgili bir görüşmenin içeriğinin bu şekilde açıklanması doğrusu alçakça bir saldırıdır" diyen İşler, ses kaydının yayınlanmasının tek bir hedefi bulunduğunu, 30 Mart seçimlerinin sonuçlarının istenildiği gibi değiştirilmeye çalışıldığını dile getirdi. İşler, şöyle konuştu:

"Fakat yapılan bu girişim milletimizde bizim hükümetimize karşı ilgiyi daha da arttıracağı kanaatindeyim. Öncelikle bu milli bir mesele. Böyle bir meselede, böyle bir ihanetin yapılması, böyle bir casusluk faaliyetinin yapılmasını bizim 76 milyonda kabul edecek insan çıkacağını tahmin etmiyorum. Fakat maalesef bu alçaklığı yapan birkaç kimse çıktı, böyle bir yayını piyasa sürdüler sosyal medya aracılığıyla."

Dışişleri Bakanlığının gerekli açıklamayı yaptığını hatırlatan İşler, ses kaydının Suriye ile ilgili olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birkaç gün önce de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısının sanki bu konuşmaların açıklanacağı gibi böyle bir açıklamada bulunması da çok manidar. Bildiğiniz gibi 'ülke savaşa girecek, ondan sonra seçim sonuçlarını değiştirmeye yönelik bir takım faaliyetler olacak' gibi hükümetimize yönelik ithamları olmuştu. Doğrusu bu kaset de yayınlanınca şimdi benim aklıma o açıklama geldi. Acaba diyorum bu kaseti yayınlayanlarla Sayın Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri arasında ne tür ilişki var. Bunun halkımıza açıklanması gerektiği kanaatindeyim."

İşler, durumun "paralel ihanetin" varmış olduğu boyutu göstermesi bakımından son derece manidar bulduğunu anlatarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süredir yaşananları istiklal mücadelesi olarak anlatmasının da halk tarafından çok daha iyi anlaşılacağı kanaatinde olduğunu kaydetti.

-"Türkiye'nin beka meselesidir"-

"Bu, Türkiye'nin beka meselesidir, var olma meselesidir. Bu çeteye milletimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni teslim etmeyecek. Onlara bu cumhuriyeti yem etmeyeceğiz" ifadesini kullanan İşler, 30 Mart'ta AK Parti'nin açık ara önde çıkacağını söyledi.

Milletin sağduyusuna güvendiklerini, milli iradenin sandıkta tecelli edeceğini dile getiren İşler, "Bu paralel çeteyle biz zaten mücadelemizi başlattık, sürdürüyoruz. Bürokrasi ayağında olsun diğer ayaklarda olsun gerekli suç duyurularında da bulunduk. Bundan sonra da yargı süreci herhalde yakın zamanda başlar" diye konuştu.

30 Mart seçimlerinin de bundan dolayı kader seçimleri haline geldiğini belirten İşler, milletin geleceğinin oylanacağını ifade etti.

-Youtube'a erişimin engellenmesi-

İşler, Youtube'un kapatılmasıyla ilgili soru üzerine de ses kaydının yayınlanmasından sonra, edindiği bilgilere göre, yayının engellenmesi konusunda Youtube ile gerekli görüşmelerin yapıldığını ancak cevap alınamadığını söyledi. İşler, şunları aktardı:

"Aslında son yapmış olduğumuz internet düzenlemesinde ilgili linkin ya da sayfanın engellenmesi söz konusu. Ancak bu yayında böyle bir olayın teknolojik olarak sağlanamaması nedeniyle Youtube'a erişim tamamen engellenmiş durumda. Tabii kanun gereği 24 saat içinde mahkeme kararı alınması gerekir. Ben şu an bu talepleri karşılamayan Youtube'un bu gelişme karşısında kısa zamanda TİB'in talebini karşılayacağı ve ondan sonra da Youtube'a tamamen engellenmenin kaldırılacağı kanaatindeyim. Biz kesinlikle yasaklardan yana değiliz. Sosyal medyaya karşı bir alıp veremediğimiz söz konusu değil. Ama mesele milli güvenlik meselesi olunca, mesele kişisel hakların ihlali meselesi olunca, özel hayatın gizliliği ihlali söz konusu olunca, insanlara saldırı söz konusu olduğu zaman da biz vatandaşlarımızın hakkını korumak durumundayız. Bu konu ise bütün ülkeyi ilgilendiren bir konu. Milli güvenlikle ilgili bir mesele. Bundan dolayı tabii ki gerekli tedbir alınmıştır. Mesele bundan ibarettir."

Bir gazetecinin, yapılan konuşmanın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun makamında gerçekleştiğinin söylendiğini belirterek odada bir böcek araması yapılıp yapılmadığını sorması üzerine İşler, ortam dinlemesi mi yoksa böcek olup olmadığının önümüzdeki günlerde netleşeceğini söyledi.

İşler, bir gazetecinin ses kayıtlarının sızdırılmasının "vatana ihanet" olarak değerlendirildiğini söylemesi üzerine de "Bu, vatana ihanet değilse başka ne olabilir ki" diye konuştu.

Yakın zamanda 500 binden fazla insanın dinlendiğinin ortaya çıktığını anımsatan İşler, örgütün 217 bin dinlemeyi mahkeme kararıyla yaptığını, bunun da durumun vahametini gösterdiğini anlattı.

Bu dinlemeleri yapanların yeri geldiğinde herkese tehdit uyguladığını söyleyen İşler, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu mesele Türkiye Cumhuriyeti'nin bir beka meselesidir, bir istiklal meselesidir ve Türkiye Cumhuriyeti bu çeteyle mücadelesini yapacak, inşallah bu çeteden Türkiye Cumhuriyeti'ni kurtaracağız. Biz iktidara geldiğimizde ülke çetelerden geçilmiyordu. Hepsini teker teker temizledik, şimdi bu paralel çeteyle de inşallah en kısa zamanda gerekli hesaplaşma yapılacak, zaten yapılıyor da."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Davutoğlu Emrullah İşler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title