Haberler

İşler, Adaylık Müracaatını Yaptı

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler, 1 Kasım seçimleri için aday adaylığı müracaatını yaptı.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler, 1 Kasım seçimleri için aday adaylığı müracaatını yaptı. İşler, adaylık dilekçesini AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı'ya teslim etti.

AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler, adaylık müracaatının ardından yaptığı açıklamada 1 Kasım'da seçimlerin tekrar edileceğini belirterek, "7 Haziran seçimlerinde hiçbir parti tek başına iktidar olacak çoğunluğu elde edemedi. AK Parti'nin ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun bütün iyi niyetli girişimlerine rağmen ise koalisyon hükümeti muhalefet partilerinin elini taşın altına koymaması nedeniyle kurulamadı. Anayasal zorunluluk olarak seçimlerin yenilenmesi gerekiyordu. 1 Kasım'da seçimler yenilenecek. 1 Kasım seçimleri ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. 1 Kasım seçimlerinde milletimizin ferasetine güveniyoruz. Milletimiz, her seçimde olduğu gibi 1 Kasım seçimlerinde de en doğru kararı verecektir. 1 Kasım seçimleri AK Parti'nin tek başına iktidara geleceği seçim olacaktır" dedi.

EMRULLAH İŞLER KİMDİR?

Emrullah İşler, 7 Ocak 1960'ta Ankara Kızılcahamam Kuşçuören köyünde doğdu. Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümünde lisans eğitimini aldı. Yüksek lisansını ve doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalında tamamladı.Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümünde Tefsir alanında yardımcı doçent olarak çalıştı. Daha sonra Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalında yardımcı doçent, doçent ve profesör unvanıyla görev yaptı. Kazakistan ve Suudi Arabistan'da misafir öğretim üyeliği görevinde bulundu. Başbakan Başmüşaviri olarak çalıştı. Gazi Eğitim Fakültesi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. Çok sayıda bilimsel kitap, makale ve bildirileri bulunmaktadır.61. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı.Çok iyi düzeyde Arapça ve iyi düzeyde İngilizce bilen İşler, evli ve 3 çocuk babasıdır. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Emrullah İşler Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title