Haberler

İslamofobi" Etkinliği

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yüreğir Gençlik Merkezi ile Sarıçam Kardelen Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği (SAKİ-DER) ile ortaklaşa "İslamofobi" etkinliği düzenledi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yüreğir Gençlik Merkezi ile Sarıçam Kardelen Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği (SAKİ-DER) ile ortaklaşa "İslamofobi" etkinliği düzenledi.

Yüreğir Gençlik Merkezi Müdürü Eyup Çelikoğlu, farklı etkinliklerle üyelerin her konuda bilinçlenmelerine katkı sağladıklarını, son yıllarda, birçok ülkenin Müslümanlara ön yargı ile yaklaştıklarını, ayrımcılık yapılan Müslümanların hak etmedikleri suçlamalarla karşı karşıya kaldıklarını, bu kapsamda Gençlik Merkezi liderlerinden Oğuzhan Gürhani'nin "İslamofobi" konulu konferans vermesini sağladıklarını söyledi.

GÜRHANİ: "BAZI ÜLKELER MÜSLÜMANLARA ÖN YARGILI DAVRANIYOR"

Yüreğir Gençlik Merkezi Lideri, Ekonomist Oğuzhan Gürhani, Sarıçam SAKİ-DER'de konferansta yaptığı konuşmada, bazı ülkelerin Müslümanlara ön yargılı davrandıklarını, bunun ülkelerarası dostluğu olumsuz etkilediğini ifade etti.

Dünyayı yöneten ekonomik güçlerin yeni silahının "İslamofobi" olduğunu belirten Oğuzhan Gürhani sözlerini şöyle sürdürdü:

"İslam'dan ve Müslümanlardan tam da bu korkular nedeniyle uzaklaşan, onunla arasına mesafe koyan ve hatta gerçekliğini hiçbir şekilde sınama ihtiyacı duymadığı bu korku ve kaygılardan hareketle Müslümanlara karşı duran bir zihniyetten söz etmek durumundayız. Ne yazık ki bugün artık İslamofobi dediğimiz süreç ciddi endüstriyel desteklere de sahiptir. Başta medya olmak üzere varlığını İslam karşıtlığına ve ondan beslenen siyasetlere borçlu olan pek çok kurum ve yapının oluşumdan söz etmek mümkündür."

"AVRUPA CİDDİ BİR SINAV VERİYOR"

İslam korkusunun bugün İslam düşmanlığına dönüştüğünü söyleyen Gürhani, çıkış noktası 11 Eylül olarak gösterilen bu algının ve yapay olarak üretilen korkunun kaynağının anlaşılması için dünya tarihinde çok gerilere gidilmesi gerektiğini ifade etti.

Söz konusu zihniyetin izdüşümlerinin bugün de devam ettiğinin altını çizen Gürhani, "Avrupa ciddi bir sınav veriyor. Demokrasi ve hukukun üstünlüğü Müslümanlar için uygulanabilir mi yoksa bunlar sadece topluma entegre olanlar ve kendileri için mi geçerli? Bunu bekleyip göreceğiz" diye konuştu.

Etkinlikte Yüreğir Gençlik Merkezi Müdürü Eyup Çelikoğlu'nun yanı sıra SAKİ-DER üyeleri, Gençlik Merkezi lider ve üyeleri hazır bulundu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıçam Yüreğir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title