Haberler

İslamköy Demirel'e Vedaya Hazırlanıyor

Güncelleme:

Ankara'daki devlet töreninin ardından memleketi Isparta'ya getirilen 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in naaşı, Isparta sokaklarından ve adını taşıyan üniversitenin önünden geçirilerek doğum yeri İslamköy'de morga konuldu. Süleyman Demirel, cenaze namazının ardından anıt mezar yapılacak Çalca Tepe'ye defnedilecek.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Ankara'da 91 yaşında hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in defnedileceği memleketi Isparta'nın Atabey ilçesi İslamköy'de hazırlıklar devam ediyor.

KUR'AN-I KERİM OKUNUYOR

Demirel'in cenazesinin defnedileceği anıt mezarın bulunduğu alanda çevre düzenleme çalışması yapılırken, cenaze namazının kılınacağı Şehriban Hatun Cami'nde ise Kur'an-ı Kerim okunuyor.

SİYASİLERDEN ÇELENKLER

Törene sabah saatlerinde aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genç Parti imzasıyla Cem Uzan, Bedrettin Dalan, sanatçı İbrahim Tatlıses, şirketler, sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri de ulaştı. TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çelenkleri ise Demirel'in naaşının konulacağı musalla taşının hemen arkasında yer aldı.

PANKARTLAR DİKKAT ÇEKTİ

Demirel'in hemşehrileri tarafından İslamköy girişine asılan "Bereket oldun su gibi aktın", "Açtığın yollardan tüm Türkiye'nin her karış toprağına", "Gülümseyin İslamköy'desiniz", "Kıraç toprakları yeşerten ağamız, sizi bu topraklar unutmayacak" yazılı pankartlar dikkat çekiyor.

KÖPEKLERLE ARAMA YAPILDI

Sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından cenaze namazının kılınacağı cami avlusunda bomba arama köpekleri arama yaparken, 13.30 yapılacak cenaze töreninden sonra konuklara ikram edilmek üzere yemekler hazırlanıyor.

ANI DEFTERLERİ AÇILDI

Cenaze için İslamköye'e gelenler, Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'ni de geziyor. Anıt mezar ve müzede Demirel için iki ayrı anı defteri açılırken, cenazeye katılanların üzerindeki, Süleyman Demirel'in fotoğrafı ve ay yıldız bulunan "Baba Süleyman Demirel" yazılı kaşkollar dikkat çekiyor.

BİLECİK'TEN TOPRAK GETİRENLER BİLE VAR

Demirel'in fötr şapkasını almayı başaranlardan kendisini onun 'manevi kızı' gibi görenlere, yanında koruma olarak çalışanlara ve hatta Anadolu kulüplerinin eski amigolarına kadar çok saylıda kişi, Demirel'e son görevini yapmak için İslamköy'deydi. İzmir'den Harran'a kadar sabah saatleri itibariyle binlerce kişi İslamköy'e ulaşırken, Demirel için Bilecik'ten toprak getirenler de olduğu görüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Demirel İslamköy Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500

Yorumlar (15)

COLEMERGmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

2015 ne güzel bir yıl... Baraj aşıldı... Evren öldü. Sülo öldü. Bir de Çiller ölse degmeyin biz Kürtlerin keyfine....

8
14
yanıtYanıtla
tc:

turkıyeye ne yaptın sefalet devalasyondan başka yaptıgın tek bişey var yoksulluk ve garıbanlık

7
6
yanıtYanıtla
VATAN MILLET BARIS ICIN AKP:

vatan icin pek hayrini göremiyorum,

4
7
yanıtYanıtla
yeter:

3 gündür adam ne dolandırıp duruyorsunuz gömün gitsin

5
2
yanıtYanıtla
YAKUP DURSUN:

E TABİ BAŞ ÖRTÜLÜ KIZLARA GİDİ ARABİSTANA OKUYUN DEYREN MÜNAFDIK TÜRKİYENIN 40 YILINA AMBARGO KOYAN NE OLDUĞU BELİRSIZ ÇOBAN HERKESİ DE BABA EDİNMEYIN VERE BİLECEKSE VERSİ HESABINI YAYA MURAT BU ÜLKENIN KANINI EMDİ

3
3
yanıtYanıtla
TGY:

Hayırlı olan 1 devlet adamı söyleyin bana ölmüş adamın arkasından ancak konuşursunuz. . Allah rahmet eylesin. . .

2
3
yanıtYanıtla
AdanaliMobil-IOS:

Colemerg Ne ayaksin sen terbiyediz 1. her kürt senin gibi düsünmüyor 2. ulan kötüde olsa her ölen bir Allahin kuludur cezasinida Yaradan verir sana düsen terbiyesizlik degil. 3.suanda tr trt kürt kanali var dogu bölgesine cocuk yardimindan bir cok yardim var TÜRK Devleti tarafindan erdogani sevmem ama bu adami sizler basimiza musalat ettiniz simdide begenmiyorsunuz.tarihe bir bak siz hep bir birinizi satiniz

0
4
yanıtYanıtla
BELKIS ÖZDEMİR:

ALLAH AFFETSİN BU SAATTEN SONRA SÖYLENEBİLECEK TEK ŞEY BU

3
1
yanıtYanıtla
KadirmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

70.li yillarin tamami issizlik.kitlik.tekelcilik.sag sol kiskirtmalari ve karsi görüslü genclerin gruplar halinde sopali ve bicakli kavgalarla gecti... bunlarin mimari ise Demirel ve Ecevit idiler... her ikiside vatana cok büyük zarar ve yaralar acmislardir....yasadigimiz o durumlari unutmamiz mümkün degil.... bunlarin her ikisinede hakkimizi helal etmiyoruz...!!!

2
1
yanıtYanıtla
VatanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Eğer mason olarak öldüyse vay haline Allah islah etsin ama Kuranda da her şey belirtilmiş

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title