Haberler

Islamic Finance News Roadshow İstanbul'da Başlıyor

Güncelleme:

Islamic Finance News'in (IFN) faizsiz bankacılık ve finansman konularında Roadshow toplantısı İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Islamic Finance News'in, faizsiz bankacılık ve finansman konularında Türkiye'de bu yıl beşincisini düzenlediği Roadshow toplantısı, Borsa İstanbul Konferans Salonu'nda 3 Eylül 2013 Salı günü yapılacak.

Borsa İstanbul'un evsahipliğinde, Merkez Bankası ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği desteğiyle düzenlenen IFN Turkey Roadshow'a, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan'ın yanı sıra faizsiz bankacılık ve finansman konularında yerli ve yabancı uzmanlar katılacak.

İbrahim Turhan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, IFN Turkey Roadshow toplantısını Borsa İstanbul çatısı altında yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan Türkiye, 4 adet hızlı büyüme performansı sergileyen katılım bankasına sahip olması ve çok sayıda yabancı finansal kuruluşun faaliyet göstermesi nedeniyle yurt dışında İslami prensiplere göre hareket eden iş dünyası için en çok gelecek vaat eden pazar olarak öne çıkıyor. Bu gerekçelerden hareketle Borsa İstanbul olarak bu etkinliği, dış yatırımcılara piyasamızı tanıtım fırsatı olarak görüyoruz."

IFN Roadshow, 2013 yılında Bangladeş, Singapur, Avusturalya, Pakistan ve Sri Lanka'nın ardından Türkiye'de düzenlenecek. Toplantılar daha sonra 19 Eylül'de Fas, 7 Kasım'da Hong Kong, 25 Kasım'da Tayland ve 28 Kasım'da Brunei'de devam edecek.

İstanbul'da ilki 2009 yılında düzenlenen IFN Roadshow, bu tarihten itibaren her yıl artan katılımcı sayısına ulaştı. IFN Turkey Roadshow, 2010 yılında 80 temsilcinin katılımıyla gerçekleştirilirken, bu sayı 2011'de 120'nin, 2012'de de 170'in üzerine çıktı. 2013 yılındaki toplantıya 200 katılımcı bekleniyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Borsa İstanbul Merkez Bankası İbrahim Turhan Eylül Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title