Haberler

İslami Cihat Hareketi Yöneticilerinden Hindi Açıklaması

İslami Cihat Hareketi yöneticilerinden Muhammed el-Hindi, iki devletli çözümünün " İsrail'in projesi" olduğunu söyledi.

Gazze Şeridi'nde Filistin (Gençlik) Media Birliği tarafından düzenlenen seminerde konuşan Hindi, "İki devletli çözümü İsrail projesidir. Buna rağmen İsrail projeyi uygulamakta başarısız oldu." dedi.

"İsrail bu projeyi Batı için slogan olarak kullanmak amacıyla başlattı ancak gerçekte Batı Şeria'da her gün geniş Filistin topraklarına el koyuyor." ifadelerini kullanan Hindi, Filistin-İsrail çatışmasında İsrail'in sunduğu ve aralarında iki devletli çözümünün da yer aldığı tüm seçeneklerin uygulanmasının zor olduğunu kaydetti.

"İsrail herkesin düşmanı ve hiç kimseyle dost olamaz zira (İsrail) bölge üzerinde egemenlik kurma projesidir." diyen Hindi, "Arap dünyasının içerisinde bulunduğu perişan durumunu anlıyoruz. Bu durumun gölgesinde Filistin direnişinin, düşman İsrail'e karşı çarpışmak olan görevi korumasını istiyoruz." sözlerine yer verdi.

Hamas'ın yeni Gazze sorumlusu hakkında basında oluşturulmaya çalışılan algı

Hindi, Hamas Hareketi'nin yeni Gazze sorumlusu Yahya es-Sinvar ile ilgili basında çıkan olumsuz haberler hakkın "Filistin direnişini, teröre karşı savaş kapsamına sokmak amacıyla Batıya yönelik İsrail propagandasıdır. İsrail bu basın saldırısıyla, 'Hamas'ın yönetimine bir teröristi getirdiği' söylemini yayarak Hamas'a savaş açmayı hedefliyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria Filistin İsrail Hamas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title