Haberler

İslam Ülkeleri Üniversitelerinden KKTC Açılımı

Bülent ecevit Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı 4. İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği toplantısı İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

Bülent ecevit Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı 4. İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği toplantısı İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

Toplantıya ilişkin açıklamayı yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Birliğin son 5 yıldır aktif ve faaliyette olan bir kuruluş olduğunu belirterek, "Biz de Türkiye olarak katkı veriyoruz. Nitekim bu katkılarımız çok önemli sonuçlara da ulaşıyor. Geçen yıl YÖK adına, Türkiye adına İslam Ülkeleri Kalite Güvencesi Ajansları Birliği'nin toplantısına katılan Prof. Dr. Mahmut Özer, aynı zamanda 10 kişilik yönetim kuruluna da seçildi ve başkan yardımcısı oldu. Yine bizim çabalarımızla KKTC'de yönetim kuruluna seçildi. Amacımız önümüzdeki dönemde toplantıları KKTC'de yapmak" dedi.

KIBRIS HEDEFİ

Amaçlarının Kıbrıs'ı da Uluslararası Yüksek Öğretimde bir kaliteye dahil etmek olduğunu söyleyen YÖK Başkanı Çetinsaya," Türkiye'nin Uluslararalılaşmasında, YÖK'ün Uluslararalılaşmasında kalite sürecinde önemli katkılar yapacağının inancındayım" diye konuştu.

"SADECE YÜKSEK ÖĞRETİM ÇAĞINDAKİ NÜFUSA DEĞİL 30'LU- 40'LI YAŞLARINDAKİ NÜFUSA DA EĞİTİM SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR"

Bir soru üzerine, İslam ülkelerinin en büyük probleminin küreselleşmenin getirdiği dinamikleri yakalamak konusunda yeterince çaba göstermemek olduğunu söyleyen Çetinsaya, şunları söyledi:

"Öğrencilerimizin 21. yüzyılda onları ayakta tutacak, 21. yüzyılın meseleleriyle yüzleştiklerinde üstesinden gelebilecekleri bilgi ve beceri, yeteneklerle ve yetkinliklerle donatmak herkes bunun peşinde. Ayrıca hayat boyu öğrenme fenomeni var karşımızda. Çünkü küresel ekonomi bize hayatımız boyunca birkaç kere meslek değiştirmemiz gerektiğinin, birkaç kere bildiklerimizi tekrar ve tekrar tazelememiz gerektiğini söylüyor. Şimdi bütün küresel dünyanın meselesi de bu. Sadece yüksek öğretim çağındaki nüfusa değil 30'lu- 40'lı yaşlarındaki nüfusa da eğitim sağlamamız gerekiyor. Onları tekrar yüksek öğretimle tanıştırmamız ve yeni bilgiler aktarmamız gerekiyor." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title