Haberler

İslam Sanatkarlarından Muhteşem Canlı Performans

Keçiören Belediyesi’nin “İslam Sanatkarları Dünyayı Barışa Davet Ediyor” konulu projesi için Türkiye’ye gelen İranlı sanatçılar Ali Mirabadi, Babek Hejazi ve Maryam Norouzi hat ve tezhip sanatlarını kullanarak tuval üzerinden dünyaya barış çağrısı yaptılar.

Keçiören Belediyesi'nin "İslam Sanatkarları Dünyayı Barışa Davet Ediyor" konulu projesi için Türkiye'ye gelen İranlı sanatçılar Ali Mirabadi, Babek Hejazi ve Maryam Norouzi hat ve tezhip sanatlarını kullanarak tuval üzerinden dünyaya barış çağrısı yaptılar.

Kalaba Kent Meydanı'na kurulan dev çadır, uluslararası hat ve tezhip sanatçılarının konuk olduğu çalıştayın ikinci gününde İranlı sanatçıları ağırladı. Ali Mirabadi, Babek Hejazi ve Maryam Norouzi, çadırı dolduran sanatseverlerin karşısında canlı performans sergileyerek tuval üzerinde ortak ve doğaçlama bir çalışma yaptılar. Tuvalde hat ve tezhip sanatlarını icra eden sanatkarlar, birbiriyle uyumlu usta fırça darbelerinin sonucunda ortaya çıkardıkları eser ile dünyaya barış çağrısında bulundular.

BARIŞA EN ÇOK İHTİYAÇ OLAN YÜZYILDAYIZ

Çalıştaya konuk olan sanatçıların önemli bir çalışmaya imza attıklarını vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Belki bilmeyenler açısından pek fark edilmeyebilir, ama canlı performansta böyle bir işin içerisine girmek cesaret isteyen bir şeydir; ustalık, üstatlık isteyen bir çalışmadır. Bu nedenle ben değerli sanatçıları cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Umut ediyorum ki ilk defa gerçekleşen bu çalışmanın devamı gelir ve bundan sonra da düzenli bir şekilde yaparız" diye konuştu. Başkan Ak, verilen mesajın önemine dikkat çekerek "Dünyada barışa en çok ihtiyacımızın olduğu bir yüzyılda yaşıyoruz. Maalesef kan ve gözyaşının bol olduğu bir yüzyılı yaşıyoruz. Bu yüzyılda sanatçıların barışa yönelik bir mesaj vermeleri de son derece anlamlı. Ders alması gerekenler var. İnşallah bu mesaj o yerlere gitmiştir. Tekrar tebrik ediyorum. Sanatçılarımızı Keçiören'de ağırlamaktan ve bu programın Keçiören'de yapılmasından da ayrı bir gurur duyduğumuzu ifade ediyorum" dedi. Etkinliği izlemek için gelen vatandaşlara da teşekkür eden Başkan Ak, "Katılımınızı sanata karşı ilginin artması açısından umut verici buluyorum. Biz yılmayacağız devam edeceğiz. Sizler de bizi takip etmeye inşallah devam edin" mesajını verdi.

İki gün süren çalıştay Başkan Ak'ın etkinliğe Türkiye'den katılan Muhammet Mağ ve Ayşe Özkan, İran'dan Mirabadi, Hejazi ve Norouzi ile İngiltere'den Sabah Arbilli'ye hediye takdimi ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Keçiören Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title