Haberler

İslam Kerimov Öldü, Gözler Çıplak Fotoğrafları Çıkan Kızında

Güncelleme:

Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov beyin kanamasından öldü. 2 kızı ve bir oğlu olan Kerimov'un yerine taht varisi kim olacak? Dünya'nın gözü İslam Kerimov'un yerine oturacak isme döndü. İslam Kerimov varisi olarak yetiştirdiği kızı Gülnare Kerimov'u 'çıplak fotoğrafları' ortaya çıkınca afaroz etmişti.

ADINI ANMADIĞI OĞLU

78 yaşında ölen İslam Kerimov iki evlilik yaptı. Bu evliliğin ilkinden Rustam isminde bir oğlu oldu. İslam Kerimov oğlunu pek yakınlarında tutmadı. Özbekistan medyasında da oğlu yerine gözler hep iki kızında oldu. Kerimov'un kızları ikinci evliliğini yaptığı Tatyana Kerimov'dan dünyaya geldi.

GÜLNARE KERİMOV VARİSİYDİ...

İslam Kerimov'un büyük kızı Gülnare Kerimov 44 yaşında. Bir dönem Özbekistan'ın en zengin kadını olan Gülnare Kerimov ülkenin İslam Kerimov'dan sonraki lideri olmak için hazırlandı. Gülnare Kerimov'un bu yoldaki tek rakibi düzgün bir aile hayatına sahip olan kızkardeşiydi. Ancak hiçbir şey Gülnare için planladığı gibi gitmedi.

LOLA KERİMOV TİLLYAEVA

Gülnare Kerimov'un başına gelenleri aktarmadan önce küçük kız kardeşini tanıtalım sizlere. İslam Kerimov'un küçük kızı Lola 38 yaşında ve evli. Timur Tillyaeva ile olan evliliğinden 3 çocuk sahibi olan Lola Kerimov, Özbekistan basınında anneliği ve yardımsevirliği ile öne çıkan bir isim.

"ABLAMLA KONUŞMUYORUZ"

Lola Kerimov ile ablası Gülnare Kerimov arasında babaları hayattayken başlamış müthiş bir yarış ve sürtüşme vardı. Lola Kerimov ablası ile 15 yıldır konuşmadıklarını açıklamıştı.

YARDIM DERNEKLERİ VAR

Yardım dernekleri ile de ablasına karşı alternatif olmaya çalışan Lola aynı zamanda UNESCO Özbekistan'ın büyükelçisi olarak çalışıyor. Ülkesindeki evinden çok Cenevre'de yaşamayı tercih eden Lola Kerimov 2010 yılında kendine buradan 46 milyon dolara ultra lüks bir saray aldı.

GÜLNARE KERİMOV ÇIPLAK FOTOĞRAFLARI ÇIKINCA...

Gelelim Gülnare Kerimov'un hikayesine... İslam Kerimov'un yerine aday olarak yetiştirdiği isim Gülnare Kerimov'du. Ancak hGülnare Kerimov için herşey 2013 yılında Özbekistan Gizli Servis Şefi Rüstem İnoyatov bir dosyayla babasına gidince değişti

BABASI KÜL TABLASI FIRLATTI

O gizli dosyada 44 yaşındaki Gülnare Kerimov'un çıplak fotoğrafları ve yolsuzluk yaptığına dair deliller bulunuyordu. Fotoğrafları görünce çileden çıkan İslam Kerimov kül tablası fırlatıp ortalığı ayağa kaldırmıştı. Kızını tokatlayan İslam Kerimov ardından ona cehennem azabı yaşattığı süreci başlattı.

BABASI EV HAPSİNE ALDIRDI

Gülnare Kerimov'a karşı babasının tavrı çok sert oldu. Kızını 'rejimi hedef almaktan' ve yolsuzluktan dolayı ev hapsine aldırdı. 2013 yılında Gülnare'nin dünya medyasına düşen fotoğraflarında bu kez esaret vardı.

GÜLNARE KERİMOV'UN TEPETAKLAK OLUŞU

Dünya'nın en zengin ve güçlü kadınları arasında gösterilen Gülnare Kerimov artık esir hayatı yaşıyordu. Harvard mezunu olan Gülnare ile birlikte çocukları da hapsedildi.

KÖPEKLERDEN BETER HALDEYİZ

Gülnare Kerimov "Kızım ve ben köpeklerden beter muamele görüyoruz" sözleri ile dünya medyasına haber oldu. Hapis tutulduğu evden çıkmak istediğinde objektiflere yansıyan görüntüsü de sosyetik halinden eser kalmadığını gösteriyordu.

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

Gülnare Kerimov'un zirveden düşüşü çok kötü olmuştu. Babası onu ev hapsine aldırdıktan sonra tüm arkadaşlarını da hapse attırdı. Dünya genelinde ise önce ABD Gülnare'nin mal varlıklarını aldı, Temmuz 2016'da da Hollanda 135 milyon dolarına el koydu.

Peki öncesinde nasıl bir hayatı oldu Gülnare Kerimov'un...

19 YAŞINDA EVLENDİ

Gülnara Kerimova, takvimlerin 1991 yılını gösterdiği günlerde, Amerika'da yaşayan zengin Özbek ailelerinden birinin oğlu olan Mansur Maksudi ile tanıştı. Evlendiğinde henüz 19 yaşındaydı. Evliliğin biyolojik ürünleri, bugün anneleriyle birlikte Taşkent-Moskova hattında yaşayan oğul İslam ve kız İman'dı…

ÇOCUKLARINI ALIP KAÇTI

İlk finansal ürün, Mansur Maksudi'nin Coca-Cola'nın Özbekistan şişeleme haklarını alması oldu. Gençler, New Jersey-Taşkent arasında yaşıyor, herşey mükemmel görünüyordu. Ama, zaman içinde birbirlerini çok az görmekten giderek koptular. Maksudi, bir gün eşine boşanma talebini iletti. Gülnara'nın yanıtı, hemen o akşam çocuklarını gizlice Amerika'dan çıkarıp Taşkent'e dönmek oldu.

BAE'DE TUTUKLANDI AMA...

Çocuklarını o günden bu yana hiç göremeyen Maksudi'nin Gülnara hakkında Amerikan mahkemelerinden çıkarttığı çocuk kaçırma nedenli tutuklama kararı, bir kez, sadece Birleşik Arap Emirlikleri topraklarında işledi ama, baba İslam Kerimov için, tutuklanan kızını bir-kaç saat içinde kurtarmak hayli kolay bir operasyondu.

DOKUNULMAZLIK PASAPORTU VERİLDİ

Özbekistan, bu olaydan sonra Gülnara'ya diplomatik pasaport verdi ve diplomatik muafiyet kapsamı altına aldı. Bu arada, Gülnara, zaten, yurtdışına çıkışta ciddi engeller ile karşılaşan Özbek halkının Birleşik Arap Emirlikleri(BAE)'ne gidiş vizeleri hakkını tekeline almış, beraberinde kurduğu turizm şirketleriyle büyük çapta para kazanmaya başlamıştı…

ÖNLEMEZ YÜKSELİŞİ

Gülnare Kerimov soyadının verdiği güçle Özbekistan'da hemen her sahada tekel yarattı. Gaprom'dan rüşvet aldığı iddiaları ayyuka çıksa da kurduğu şirketlerle 15 yılda ülkesinin en zengin kadını oldu.

HARVARDLI GÜZEL

Gülnare Kerimov ilk evliliğinin ardından bir daha evlenmedi. Güç ve hırs tutkusu onu yok edene kadar adının yanına şarkıcılıktan hayırseverliğe kadar hemenn her şeyi yazdırdı..

ÖZBEKİSTAN LİDERİ KİM OLACAK?

Gülnare Kerimov'un kendini bitirdiği süreçten sonra geriye Özbek liderliği için en güçlü aday olarak kızkardeşi Lola Kerimov kalmış gibi görünüyor. Önümüzdeki günlerde Özbekistan iki kız kardeşin çekişmesine sahne olacak gibi görünüyor.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

İslam Kerimov Özbekistan Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title