Haberler

İslam Dünyası ve Yeni Medya Düzeni" Konferansı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Gazeteci Yazar Kemal Öztürk'ün konferanstaki konuşması

Dinleyici detayı

Gazeteci Yazar Kemal Öztürk, "2011 yılına kadar Türkiye'nin Başbakanı ya da Cumhurbaşkanının konuşması Arapça ya da İngilizceye çevrilerek yabancı devletlerin gazetelerine servis yapılmıyordu. Bu çok dramatik bir şeydir. O nedenle kendi davamızı, haklarımızı başka ülkelere anlatamadık." dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen "Yakutiye Medresesi'nde Ramazan İkliminde Müzakereler" programına konuk olan Öztürk, "İslam Dünyası ve Yeni Medya Düzeni" konulu konferans verdi.

Yakutiye Medresesi'nde düzenlenen programda konuşan Öztürk, Anadolu Ajansı kurulduğunda Fransızca, İngilizce ve Osmanlıca haberler yaparak Anadolu'nun sesini dünyaya duyurduğunu belirtti.

Osmanlı Devleti'nin yıkılmasının ardından İslam dünyasının savrulduğunu ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Osmanlı Devleti'nin dağılmasıyla tam 64 ülke çıkmıştır. Bir İmparatorluktan 64 ülke yarattılar. Yapılan gizli anlaşmalarla ellerinde cetvellerle İslam coğrafyasını domates doğrar gibi doğradılar. Kuzey Afrika, Libya, Cezayir, Mısır hepsi perişan halde. Suriye üçe bölünüyor. Yani batının eliyle bunlar yapılıyor. Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın uzantısı olan PYD'ye bir alan kuruluyor. Neden, çünkü siz güçlü değilsiniz. İslam dünyasının dört ayağı vardır. Bir tanesi Kuzey Afrika ve ikincisi Hicaz'dır. En önemli ayak olan Hicaz ne kadar güçlü olduysa İslam dünyası o kadar güçlü olmuştur. Hicaz masanın kırılan en önemli ayağı oldu. Hicaz başkasının elinde olduğu müddetçe İslam dünyası asla birlik olamaz."

"Kendi davamızı, haklarımızı başka ülkelere anlatamadık"

Öztürk, Türkiye'nin önceki dönemlerde dünyaya sesini duyurmada yetersiz kaldığını belirterek, eskiden Başbakan ile Cumhurbaşkanının konuşmalarının başka dillere çevrilmediğini dile getirdi.

Öztürk, "Ülkemizin Başbakanı ya da başka birileri mesela Mısırla ilgili demeçler veriyor. Başbakanın konuşmasını Arap medyası alıp kullanması gerekiyor. Biz çevirmiyoruz dedik. Başka kurumlara da sorduk onlarda çevirmiyor. Türkiye'den hiçbir kurum kendi ülkesinin Başbakanının konuşmasını çevirip yayın yaptırmıyor. Başka ülkelerin ajansları çevirip Mısır'a 'Türkiye Başbakanı sizin hakkınızda böyle böyle dedi' diye yayın yapıyorlar. 2011 yılına kadar Türkiye'nin Başbakanı ya da Cumhurbaşkanının konuşması Arapça ya da İngilizceye çevrilerek yabancı devletlerin gazetelerine servis yapılmıyordu. Bu çok dramatik bir şeydir. O nedenle kendi davamızı, haklarımızı başka ülkelere anlatamadık." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Öztürk Erzurum Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title