Haberler

İslam Dünyası Eğitim Bakanları Kongresi

İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) bağlı İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonunun (ISESCO) düzenlediği "1'inci İslam Dünyası Eğitim Bakanları Kongresi" çalışmalarına başladı.

İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) bağlı İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonunun (ISESCO) düzenlediği "1'inci İslam Dünyası Eğitim Bakanları Kongresi" çalışmalarına başladı.

Tunus'un başkentinde düzenlenen kongrenin açılışında konuşan Tunus Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi, dünya genelinde medeniyete, kültüre ve inanca büyük zarar veren terör olaylarının İslam dünyasının uluslararası çevreyle ilişkilerini de olumsuz etkilediğini söyledi.

Sibsi, "İslam dünyası zor bir sınavla karşı karşıya. Şayet güçlü bir eğitim ve öğretim stratejisi konusunda cesur kararlar alınmazsa durum daha da kötüleşecektir." uyarısında bulundu.

İslam dünyasını tehdit eden unsurlara karşı eğitim ve bilimin önemine dikkati çeken Sibsi, bu anlamda ISESCO'ya önemli görevler düştüğünü ifade etti.

İİT Genel Sekreteri İyad Medeni de konuşmasında, uluslararası bir olgu olarak terörün nedenlerinin iyi incelenmesi gerektiğini belirterek, "Sadece askeri ve güvenlik önlemleriyle yetinilmemesi, kültür, eğitim ve düşünceyle de teröre karşı konulması gerekir." dedi.

ISESCO Genel Müdürü Abdulaziz bin Osman et-Tuveycri de İslam dünyasının her zamankinden daha fazla çalkantılar yaşadığı bir dönemde kurtuluş yolunun ancak İslam ülkeleri arasında işbirliği, koordinasyon ve dayanışmanın güçlendirilmesiyle mümkün olacağını dile getirdi.

Ortak İslami eğitim çalışmalarının etkinleştirilmesi amacıyla düzenlenen ve iki gün sürecek "İslam Dünyası Eğitim Bakanları Kongresi"ne yaklaşık 50 ülkeden bakan ya da üst düzey uzmanlar katılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title