Haberler

İslam Coğrafyasında Ramazanda da Kan Durmadı

Şiddet olaylarının yaşandığı Müslüman ülkelerinde, ramazan ayının ilk haftasında kan ve gözyaşı aktı.

Şiddet olaylarının devam ettiği müslüman coğrafyasında acı ve gözyaşı, ramazan ayında da dinmedi.

Irak, Libya, Suriye, Yemen ve Mısır'da yaşanan şiddet olayları, ramazanda 350'den fazla sivilin hayatını kaybetmesine, en az 230 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Suriye İnsan Hakları Örgütünün (SNHR) raporuna göre, şiddetin en yoğun yaşandığı ülkelerin başında yer alan Suriye'de ramazanın ilk haftasında 51'i çocuk, 29'u kadın 494 kişi hayatını kaybetti.

Yemen'in kuzeyindeki Amran vilayetinde Husi militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan ve üç gündür devam eden çatışmalarda da 290 kişi hayatını kaybetti.

-"IŞİD saldırıları devam ediyor"-

Irak'ın Diyala iline bağlı Celavle kasabasında peşmerge güçleriyle Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı gruplar arasında devam eden çatışmalar nedeniyle halkın yüzde 70'i evlerine terk etmek zorunda kaldı.

Musul'a bağlı Telafer'de de silahlı kişilerin bulunduğu konvoya düzenlenen hava saldırısında 10 kişi hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı. Enbar vilayetine bağlı Felluce ilçesinde hükümete karşı savaşan Ceyşu'l Mücahidin (Mücahitler Ordusu) örgütü komutanlarından Muhammed Said el-Cumeyli, yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybetti.

-"Gazze'de öfke ve gözyaşı"

Geçen hafta 3 Yahudi yerleşimcinin ölümünün ardından Gazze'ye düzenlenen hava saldırılarında çok sayıda sivil hayatını kaybetti, gözaltına alınanların sayısı da 450'yi geçti.

Sabah namazı için gittiği Doğu Kudüs'teki caminin önünden kaçırılan 17 yaşındaki Filistinli Muhammed Ebu Hudayr'ın bir süre sonra ölü bulunması, Filistinlileri bir kez daha gözyaşı ve öfkeye boğdu. Gazze'ye karşı operasyonların devam edeceği tehdidinde bulunan İsrail'in dünkü saldırılarında 9 kişi öldü, 7'si çocuk 12 kişi de yaralandı.

Mısır'da, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevden alınmasının birinci yıl dönümüne denk gelen ramazan ayının ilk haftasında düzenlenen gösterilerde ve meydana gelen çatışmalarda, resmi rakamlara göre 10, darbe karşıtlarına göre 14 kişi hayatını kaybederken, 34 kişi de yaralandı.

Libya'nın Bingazi kentinde dün silahlı kişilerce düzenlenen saldırılar ve emekli Tümgeneral Halife Hafter ile orduya bağlı devrimci güçler arasındaki çatışmalarda da 8 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Lübnan'ın 100 binden fazla Suriyeli sığınmacının bulunduğu Arsal kasabasına Suriye'nin rejim ordusu tarafından 6 hava saldırısı düzenlendi.

Afganistan'ın Kunduz ve Herat vilayetleri de Taliban militanlarınca düzenlenen saldırılara sahne oldu. Saldırılarda 20 kişi hayatını kaybetti.

-Afrika, kan gölü-

Afrika'da da ramazana rağmen saldırılar ve çatışmalar devam ediyor.

Somali'nin farklı bölgelerinde dün düzenlenen saldırılarda 5 kişi ölürken, 5 kişi de yaralandı.

Nijerya'da dün Boko Haram militanı olduğundan şüphelenilen kişilerce Damboa'daki askeri garnizona düzenlenen saldırıda ise 56 kişi öldü. Borno eyaletine bağlı Konduga kasabasında düzenlenen intihar saldırısında da 3 sivil hayatını kaybetti.

Kenya'nın sahil bölgesinde meydana gelen şiddet olaylarında en az 22 kişi yaşamını yitirdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Libya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title