Haberler

İslam Bilim Tarihi Müzesi Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Şahinbey Belediyesi tarafından, belediye hizmet binası yanında bulunan tarihi binaya yapılan İslam Bilim ve Teknik Tarihi Müzesi, ziyaretçi akınına uğruyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından, belediye hizmet binası yanında bulunan tarihi binaya yapılan İslam Bilim ve Teknik Tarihi Müzesi, ziyaretçi akınına uğruyor. Müzeyi ziyaret eden Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, müzede gördükleri icatlardan etkilendiklerini söyledi.

Şahinbey Belediyesi'nin hizmet binası yanındaki eski hastane binasını restore ederek turizme kazandırdığı İslam Bilim ve Teknik Tarihi Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor. 54 bilim adamına ait 103 icadın bulunduğu müzeyi ziyaret eden Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksek Okulu öğrencisi 700 genç, müzede gördükleri icatlardan çok etkilendiklerini söylediler. İslam alimlerinin icatları ve bilim tarihine katkılarının yanı sıra astronomi, coğrafya, kimya, fiziki harita ve tıp bilimlerinin İslam dünyasındaki gelişimini tarihi yapı atmosferinde, dinamik ve yenilikçi müze anlayışıyla sergilendiği müzenin Gaziantep'te yapılmasının çok önemli olduğunu ifade eden öğrenciler, "Avrupalı bilim adamlarına mal edilen birçok buluşun aslında İslam alimleri tarafından icat edildiğini bu müzeyi gezince anlıyorsunuz. Çoğumuz Gaziantepli değiliz ama Şahinbey Belediyesi'nin bu çalışmalarını çok takdir ediyoruz. Ülkemize böyle bir müze kazandırdığı için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ederiz" dediler. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title