Haberler

İslahiye'de Yeniden Yapılandırma Toplantısı

Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen kanun ilgili İslahiye ilçesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen, 6111 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile ilgili İslahiye ilçesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

SGK İslahiye Merkez Müdürü Bayram Bulut, Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda, kanun ile sigorta prim borçları, vergi borçları ve elektrik-su borçlarının ödenmesine kolaylık getirildiğini anlattı.

Bulut, işverenlerin bir takvim yılı içinde ödemesi gereken taksitlerden ikiden fazla taksitinin gecikmesi veya ödememesi durumunda, haklarının kaybolacağını belirtti.

Toroslar Tedaş İslahiye Müdürü Atilla Karpuz da yapılandırmanın büyük bir kolaylık olduğuna işaret ederek, tarımsal sulama aboneleri ile diğer abonelerin faydalanmasını gerektiğini söyledi. Karpuz, tarımsal sulama abonelerinin 30 Kasım'a ve diğer abonelerin 30 Nisan'a kadar yeniden yapılandırma için başvurmaları gerektiğini bildirdi.

Toplantıya, Kaymakam Resul Kır, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Erdoğan, Ticaret Odası Başkanı Kemal Vural, Gaziantep Gelir İdaresi Başkanlığından denetmen Tarık Bilaloğlu, İslahiye Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Hatipoğlu da katıldı.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Politika Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title