Haberler

İslahiye Belediye Başkanı Vural

İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreninin engellemeye çalışıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreninin engellemeye çalışıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Vural, yaptığı yazılı açıklamada, bazı gazetelerde "İslahiye'de 19 Mayıs'a ve Atatürk'e büyük saygısızlık" haberlerin yer aldığını belirtti.

Söz konusu haberlerde Atatürk Anıtı'nın inşaat sahası gibi gösterildiğini vurgulayan Vural, şunları kaydetti:

"19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreninin engellemeye çalışıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İlçe merkezindeki Milli Egemenlik Meydanı'nın şehrimize yakışır hale getirilmesi amacıyla çalışma başlatıldı. Bu kapsamda bu alandaki hükümet konağı yıkılmasının ardından meydan ve yanındaki parkla bütünlük sağlamak amacıyla proje hazırlandı. İhalenin ardından yükleyici firmanın çalışmaları sırasında alanda zemin çalışması yapıldığında Atatürk Anıtı'nın bulunduğu alan zeminden yaklaşık 30 santimetre yüksek olması ve çalışmayı etkilememesi nedeniyle kullanılan çimentolar anıtın önüne hiçbir art niyet olmaksızın yaklaşık 45 gün önce konulmuştur. Söz konusu meydan çalışması yaklaşık 69 gün önce başlatılmış olup 210 gün sürecektir."

Vural, devam eden çalışmalar nedeniyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğinin İbni Sina Lisesine alındığını aktardı.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Kemal Vural 19 Mayıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title