Haberler

İşkur Müdürü Kadri Kabak Genç Müsiad'a Konuk Oldu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Gençlik Kurulu tarafından düzenlenen dost meclisi toplantısına İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak konuk oldu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Gençlik Kurulu tarafından düzenlenen dost meclisi toplantısına İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak konuk oldu.

Genç MÜSİAD tarafından düzenlenen aylık bilgilendirme toplantıları kapsamında Mayıs ayı toplantısında konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak iş hayatına yönelik sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda açılış konuşması yapan Genç MÜSİAD İzmir Başkanı Mustafa Temel, üyelerin gelişmesi ve yeni iş fırsatlarına hazırlıklı olmaları için her ay düzenleyecekleri aylık bilgilendirme toplantıları kapsamında, bu ay İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak'ı ağırladıklarını söyledi.

İŞVERENİN ALDIĞI İŞÇİ ÜCRETİ KARŞILANIYOR

Genç MÜSİAD'lı gençlere hitap etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak, İŞKUR'un işletmelere yönelik uygulamaları hakkında bilgiler verdi. İşverenleri özelikle işbaşı eğitim programlarından faydalanmaya davet eden Kabak, işverenin aldığı işçinin ücretini karşıladıklarını söyledi.

İşbaşı eğitim programlarından İzmir'deki tüm işletmelerin yararlanmalarını istediklerini dile getiren Kadri Kabak, "İşbaşı eğitim programı, bir nevi staj programıdır. Eğer ki, iş yerinizde çalışan işçi sayısı 2 ve daha fazla ise 10 işçiye kadar ilave alacağınız bir işçi; 10 işçiden fazlaysa çalışan işçi sayınız, yüzde on oranında artarak devam ediyor. Çalışan personelin 320 iş günü boyunca ücretini, genel sağlık sigortası primlerini ve tüm masraflarını tamamıyla biz karşılıyoruz. Şu an itibariyle de İzmir'de 50 bin kişiye İşbaşı Eğitim Programı sayesinde istihdam sağlamış bulunmaktayız" dedi.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI'NA MÜSİAD KATKISI

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı'na MÜSİAD'ın katkı koyduğunu ifade eden Kabak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen yıl MÜSİAD İzmir Şubesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve İŞKUR'un ortaklaşa düzenlediği KARKİM - Kariyer ve Girişimcilik Gününde İşbaşı Eğitim Programı kapsamının lise öğrencilerini de kapsamasına yönelik gelen talep Bakanlığımıza iletildi ve gerekli değişiklik yapılarak 15 yaşını tamamlayanlar da yaralanabilir hale geldi." Çalışma ve İş Kurumu ile İŞKUR'un faaliyetlerinden bahseden Kadri Kabak iş hayatında yaşadıkları tecrübeleri de gençlerle paylaştı.

Toplantı sonunda MÜSİAD İzmir Başkan Yardımcısı Galip Atar ve Gençlik Kurulu Başkanı Mustafa Temel Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak'a sunduğu bilgilerden dolayı teşekkür ederek ve günün anlamına binaen plaket takdim etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Temel İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title