Haberler

İŞKUR, Kariyer ve İstihdam Fuarında 10 Bin Kişiyi İş Sahibi Yapacak

Güncelleme:

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 9-11 Haziran tarihleri arasında İSKİF' 2016 İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı düzenleyecek. 2014 yılında 2 bin kişinin iş sahibi olduğu fuar doğrultusunda bu yıl en az 10 bin kişinin iş sahibi yapılması hedefleniyor.

İŞKUR açıklamasına göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İŞKUR, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından 9-11 Haziran 2016 tarihleri arasında İSKİF' 2016 İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı gerçekleştirilecek.

FİRMALARLA İŞ ARAYANLAR BULUŞACAK

Bu yıl 5. kez düzenlenecek olan fuar, İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek. Kariyer ve istihdam konulu fuar, 3 gün boyunca Türkiye'nin en büyük holdinglerinin de içinde yer aldığı çok sayıda firmanın insan kaynakları yöneticileri ve ekipleri ile Türkiye'nin tüm şehirlerinden gelen ve iş arayan kişileri buluşturacak.

10 BİN KİŞİYE İŞ BULMA HEDEFİ

CV'lerin verileceği, yüz yüze iş görüşmelerinin yapılacağı mülakat alanında ziyaretçilere iş piyasası hakkında bilgilendirme, istihdama girişlerini kolaylaştırma ve çalışma hayatında başarılı olmalarını sağlama konusunda rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilecek. 3 gün boyunca Türkiye'nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin konuşmacı olarak yer alacağı seminerler de düzenlenecek.

İŞSİZLİĞİN AZALTILMASI HEDEFLENİYOR

İşsizliğin azaltılmasının amaçlandığı fuarda, iş arayan ancak firmalara nasıl ulaşacağını bilemeyen işsizler, iş dünyasını merak eden orta öğretim ve üniversite öğrencileri ve işini değiştirmek isteyenler, elemana ihtiyacı olan firmalarla tanışma fırsatı yakalayacak.

2014 yılında 240 firma ile 20 bin ziyaretçinin katımıyla gerçekleştirilen ve 2 bin kişinin iş sahibi olduğu fuarda, bu yıl ziyaretçi sayısının 100 bin, fuar sonunda iş sahibi olanların sayısının ise 10 bin olması hedefleniyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Dünya Ticaret Merkezi Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500

Yorumlar (6)

URFALI63:

KİMSE FAZLA SEVİNMESİN SADECE AKPLİLERE ÖZEL LİSTE ONLARDA

1
0
yanıtYanıtla
sivas:

bir kerede bir olmaz akp

0
1
yanıtYanıtla
bekircan:

İs verenler profosyonel olmali turkiyede tam tersine calisan profosyonel isveren amator iste celiski burda

0
0
yanıtYanıtla
kemalist devrimci:

İşverenin bu fiyat politikası ve devletin çalışanlar üzerindeki ağır vergi yükü olduğu müddetçe işsizlik dahada artacaktır

0
0
yanıtYanıtla
yorum:

işkurun bulduğu iş 1300 tl geçmez 13, 14 saattende az çalıştırmazlar measi 1tl saati

0
0
yanıtYanıtla
bekir can:

Butun yuku istanbula yikarsaniz bu sehiri kole pazarina donusturursunuz boyle bu kole pazarini animsatiyor yakinda ise alinasaklarin dis sagligi sac rengi ayak kokusu tirnak kontrolu vel hasil kole pa za ri ben eskibir milli goruscu olarak diyorumki akp kendine gel rahmetli erbakini biraz olsun dinle gidis iyi degil teror konusu baska onda taviz yok aslinda basindada uzlasma yanlisti fakat issizlik ve is veriliyormusta insanlar begenmiyormusmus hikaye

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title