Haberler

İŞKUR "İş ve Meslek Danışmanlığı Kursu" Başvuruları Başladı

Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek iş ve meslek danışmanı personel alımı için KPSS puan sıralamasına göre kursiyerlerin belirlenebilmesine yönelik alarak 16 ilde kayıtların başlandığı bildirildi.

Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek iş ve meslek danışmanı personel alımı için KPSS puan sıralamasına göre kursiyerlerin belirlenebilmesine yönelik alarak Ankara, Çanakkale, Denizli, Edirne, Erzurum, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mersin, Muğla, Sakarya, Sivas, Trabzon, Zonguldak olmak üzere 16 ilde kayıtların başlandığı bildirildi.

İş-Kur İl Müdürü Ramazan Tatar, yaptığı açıklamada, kurslara katılacak 3 bin 500 kişi, İŞKUR'da çalıştırılacak 2 bin kişi sözleşmeli iş ve meslek danışmanlığı pozisyonuna başvuruların yapılabileceğini, İş ve Meslek Danışmanlığı kursundan yararlanmak isteyenlerin, İŞKUR'a kayıtlı olmaları, herhangi bir işte çalışmıyor olmaları, en az lisans düzeyinde mezun olmaları, 10-11 Temmuz 2010 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS (B) grubu sınavına girmiş ve KPSSP3 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmaları gerektiğini belirtti.

Tatar, istenilen şartları taşıyan adayların, kurumun internet sitesi üzerinden veya tüm İŞKUR İl Müdürlüklerine müracaat etmek suretiyle başvuru yapabileceklerine dikkati çekerek, "Son başvuru tarihi 07 Eylül 2011'dir. Adaylar, puanı en yüksek olandan başlamak üzere kurs için tercih ettikleri üniversiteye ayrılan kursiyer kontenjanına göre yapılacak puan sıralaması sonucunda eğitime başlayacaktır" dedi.

Tatar, eğitim süresince, kurum tarafından eğitime katılacak kursiyerlere günlük 15 TL cep harçlığı ve iş kazası ve meslek hastalığı primi ödeneceğini ayrıca bu kişilere genel sağlık sigortası yaptırılacağını ifade etti.

Tatar, eğitimin tamamlanmasının ardından yapılacak sınav sonucunda başarılı olan kursiyerlerin, "İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi"ne sahip olacaklarını ifade ederek, "Bu belgeye sahip olanlar arasından, KPSS B grubu

(KPSSP3) puan türü esas alınmak suretiyle seçilecek adaylar İŞKUR İl Müdürlüklerinde sözleşmeli İş ve meslek danışmanı olarak istihdam edileceklerdir" şeklinde konuştu.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title