Haberler

İŞKUR'da İşsiz Rekoru

Güncelleme:

Türkiye'de işsizlik uzun süre sonra yüzde 10'u aşıp çift haneli rakamlara ulaştı. İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 2 milyon 644 bin kişiyle senelerin rekorunu kırdı.

İŞKUR verilerinden yapılan belirlemelere göre, 2013 yılı Ekim ayında toplam 188 bin 177 kişi İŞKUR'a başvuruda bulunurken, bu rakam bu yılın Ekim ayında yüzde 14.7 artarak 215 bin 842'ye ulaştı. Başvuruda bulunanların 100 binine iş bulabildi. İŞKUR'a kayıtlı toplam işsiz sayısı ise 2 milyon 644 bin kişi ile son yılların rekorunu kırdı.

GEÇEN YILA GÖRE İŞSİZLİK ARTTI

İŞKUR'a kayıtlı işgücü sayısı ise geçen yılın aynı ayına göre 445 bin 137 kişi artarak 4 milyon 738 bin 140 kişi, kayıtlı işsiz sayısı ise 135 bin 61 kişi artarak, 2 milyon 644 235 kişi oldu.

İLKOKUL MEZUNLARI DAHA KOLAY İŞ BULDU

Ekim ayında işe yerleştirilenlerin yüzde 68.92'sinin lise altı eğitimli, yüzde 21.16'sının lise ve dengi okullu, yüzde 7.79'unun lise üstü eğitim mezunu ve yüzde 2.13'ünün okuryazar olmayanlardan oluştuğu belirlendi.

ENGELLİLER DE BOŞTA

Ekim ayı içerisinde 6 bin 884 engelli kişi başvuruda bulunurken bunların sadece 3 bin 564'ü işe yerleştirilebildi. İŞKUR'da hala iş arayan 122 bin 165 engellinin kaydı bulunuyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Memur Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (9)

hasanmobilWeb@haberler.com:

O kaçak saray milletin diyenler bu kadar işsizden habersiZ

13
0
yanıtYanıtla
mali:

sezonluk turizmin eseri bunlar istikrar sadece 6 aylık diğer altı ay bu insanlar kış uykusuna yatmıyor ki neden tüm yılı kapsayan bi çalışma yapılmıyor anlamıyorum

12
1
yanıtYanıtla
hakan niğde:

bune neki krizin babası yolda. bakalım her bir şeye bi bahene bulan akepe iktidarı en büyük kriz gelince ne uydurucak.

11
0
yanıtYanıtla
ALUCRALI:

MEMLEKET: YANDAŞLAR, YALAKALAR MEMLEKETİ OLDU ŞAKŞAKÇILAR YUKARIDA EMEKÇİLER AŞAGIDA KALDI PARASI OLAN KAZANIYOR OLMAYAN ÇIRPINIYOR. DEVLET AÇILIM SEVDASINDA AVRUPA SEVDASINDA SARAY SEVDASINDA ALLAH HESABINI SORSUN

10
1
yanıtYanıtla
konyalimobilWeb@haberler.com:

Milli takim gelene gecene 5atiyor issizlik yok teror yok ekonomi cok guzel adalet desen herkese esit daha ne istiyonoz kardesim

10
0
yanıtYanıtla
aaaaaaaaaaa:

Soruyorum herkese bu hükümet kaçtane fabrika açtı. . . gerisini söylemeye gerek yok herkes enine boyuna düşünsün

9
1
yanıtYanıtla
asan:

akp''ye suriyeliler yeter Allah yardımcımız olsun artık insanları tanıyamıyorum o kadar karışık oldukki

7
0
yanıtYanıtla
kapkara:

Bu işkur hiç bir işe yaramıyor kapatın gitsin. . .

4
1
yanıtYanıtla
aso:

iş kur; neden işe yaramıyorsa kuruldu acaba

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title