Haberler

İşkur'a İş ve Meslek Danışmanı Personeli Alınacak

Bitlis İşkur İl Müdürü Alaattin Aslan, kurum bünyesinde istihdam edilmek üzere alınacak olan 3 bin 500 iş ve meslek danışmanı personeli alımı için, kurs başvurularının başladığını söyledi.

Bitlis İşkur İl Müdürü Alaattin Aslan, kurum bünyesinde istihdam edilmek üzere alınacak olan 3 bin 500 iş ve meslek danışmanı personeli alımı için, kurs başvurularının başladığını söyledi.

Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursa katılmak isteyenlerin kurumun internet sitesi üzerinden veya tüm İşkur il müdürlüklerine müracaat etmek suretiyle başvuru yapabileceğini bildirdi.

Başvuru tarihinin 7 Eylül'de sona erdiğini ve adayların puanı en yüksek olandan başlamak üzere, tercih ettikleri üniversitede ayrılan kontenjana göre yapılacak sıralama sonucu, eğitime başlayacağını ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

"Kurs süresince eğitime katılacak olan kursiyerlere, kurum tarafından günlük 15 lira harçlık ödenecek. Ayrıca bu kişilere iş kazası ve meslek hastalığı primi ödenecek. Kursiyerlerin genel sağlık sigortaları yaptırılacak. Eğitimin tamamlanmasının ardından uygulanacak olan sınavla başarılı olan kursiyerler, 'İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi'ne sahip olacak. Bu belgeye sahip olanlar arasında KPSS B grubu (KPSS-P3) puan türü esas alınmak suretiyle seçilecek adaylar, İşkur il müdürlüklerinde sözleşmeli iş ve meslek danışmanı olarak istihdam edilecek. Bunların Aralık 2011'de göreve başlaması planlanıyor. "

Başvuru yapanların İşkur'a kayıtlı olmaları, herhangi bir işte çalışmıyor olmaları, en az lisans düzeyinde mezun olmaları, 10-11 Temmuz 2010 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS (B) grubu sınavına girmiş ve KPSSP3 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olması şartlarının arandığını dile getiren Aslan, internetten başvuru yapanların "www. iskur. gov. tr" adresinden iş arayan üye olarak şifre alması, iş arayan girişinden girerek öz geçmişi düzenlemesi ve kişinin en fazla bir ilana başvurulabileceğini kaydetti.

Aslan, eğitim verilecek olan illerdeki üniversiteleri ve kontenjanlarını şöyle sıraladı:

"Antalya 150, Ankara 400, Erzurum 400, Sivas 200, Çanakkale 70, İzmir 290, İstanbul 920, Trabzon 150, Kocaeli 150, Mersin 400, Muğla 50, Denizli 100, Sakarya 70, Isparta 50, Edirne 50, Zonguldak 50 kişilik kontenjana sahip. Bu eğitim verilecek olan üniversitelerden kişiler en fazla 1 başvuru yapabilecek. "

- BİTLİS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title