Haberler

İşkur 16 Firmayı Ödüllendirdi

İŞKUR Samsun İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı'nda en çok istihdam yapan, en fazla engelli ve kadın çalıştıran, en çok kurs ve işbaşı eğitim programı düzenleyen 16 firma ödüllendirildi.

İŞKUR Samsun İl Müdürlüğü, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İŞKUR Samsun Müdürü Hasan Kılıçaslan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kurt, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş ve Samsun'da bulunan 16 firmanın temsilcileri katıldı.

YILMAZ: "MESLEKSİZLİK, TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDE ÖNEMLİ BİR PROBLEM"

Toplantının soru-cevap kısmında söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, mesleksizliğin Türkiye'de büyük bir sorun olduğunu söyledi. Belediyeye iş başvurusu yapanların yüzde 98'inin mesleğinin olmadığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Ülkemizde işsizlik sorunu yoktur. Maalesef iş beğenmeme ve mesleksizlik sorunu vardır. Mesleği de insanlara sosyal devletin vermesi gerektiğini düşünüyorum. Neden mesleği olmadığını sorduğumda mesleği nereden edineceğini soruyor. Üretimin içinde olmadan, birileri elimden tutmadan mesleği nereden öğreneceğim, bunu da devletin yapması lazım diyor. O zaman insan düşünüyor. Mesleksizlikle ilgili sorunun çözümüyle ilgili olay, Türkiye'nin önünde önemli bir problemdir. Yaptığımız işlerin kalitesini tutturabilmek için bile inanılmaz mücadele veriyoruz. Bu işlerin hakikaten mesleksizlikle ilgili konunun üzerinde durulması lazım. Bu konu bizi çok üzüyor ve yoruyor" ifadelerini kullandı.

KILIÇASLAN: "YAKLAŞIK 25 MİLYON TL İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ÖDENMİŞTİR"

2015 yılı faaliyet raporunu yaptığı sunumla anlatan İŞKUR Samsun Müdürü Hasan Kılıçaslan, "Kurumumuza başvuran 40 bin 932 kişiden 32 bin 662'si işe yerleştirilmiş, eğitim programlarına katılmış veya işsizlik sigortası-çalışma ilişkileri faaliyetlerinin birinden faydalanmıştır. Bunların içinde 11 bin 946 kişi özel sektöre yerleştirilmiş, 203 kişi engelli statüsünde işe yerleştirilmiş, 70 kişi kamuda işe yerleştirilmiş, 4 bin 125 kişi kurslardan faydalanmıştır. 4 bin 667 kişi işbaşı(staj) programlarından, 406 girişimcilik eğitim programlarından, 4 bin 950 Toplum Yararına Programı'ndan (TYP) yararlanmıştır. 5 bin 1 kişi işsizlik sigortasından faydalanmak için başvurmuş, 2014 yılından devredenlerle birlikte 24 milyon 407 bin 957 TL işsizlik ödeneği ödenmiştir. Bin 294 kişinin şikayeti alınmıştır" dedi.

ÖDÜL TÖRENİ

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Samsun'da en çok istihdam eden, kadın ve engelli çalıştıran, en çok kurs ve iş başı eğitim programı düzenleyen firmalara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Ödül alan firma ve yetkilileri şöyle: Medical Park Hastanesi adına Opr. Dr. Hakan Özcan, Anadolu Hospital Park adına Güner Armutlu, Yeşilyurt Demir Çelik Endüstriyel Ltd. Şti. adına Necdet Yeşilyurt,

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş adına Sedat Yüksel, MEDİCANA Samsun Özel Hastanesi adına Yrd. Doç. Dr. Remzi Karşı, SAMPA Otomotiv Sanayi Tic. Ltd. Şti adına Bülent Üstündağ, Brıtish Amerıcan Tobacco A.Ş. adına Gence Saygun, Yeni Mağazacılık A.Ş. adına Özgür Şahin, Tozlu Tekstil Konfeksiyon adına Hüseyin Tozlu, BİM Birleşik Mağazalar adına Hakan Muti, Makro Market A.Ş. adına Numan Nurdoğdu, ASSIST Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri adına Şirin Solaker, HK Tekstil Konfeksiyon adına Hüseyin Kahraman, Yemsel Tavukçuluk adına Kenan Çakır ve MEDİBAFRA Hastanesi adına İsa Üstündağ. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Ziya Yılmaz Hasan Kılıçaslan İbrahim Şahin Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title