Haberler

İskilipli Atıf Hoca'nın Adıyla Kültür Merkezi Kurulması Girişimi

AK Parti Çorum Milletvekili Uslu, İskilip'te Atıf Hoca'nın adıyla kültür merkezi kurulması için çalışma başlatıldığını bildirdi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İskilip'te Atıf Hoca'nın adıyla kültür merkezi kurulması için çalışma başlatıldığını bildirdi.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun'u ziyaret ederek, İskilipli Atıf Hoca'nın adıyla ilçeye kültür merkezi yapılması konusunda hazırlanan dosyayı kendisine takdim ettiğini belirtti.

Bundan sonraki gelişmelerin yakın takipçisi olacaklarını dile getiren Uslu, şunları kaydetti:

"Dik duruşuyla bir devre damga vuran, bir dönemin mazlumu olarak her daim hatırlarda olacak Atıf Hoca, bugün milyonlarca gönülde yaşıyor. Bizim de onun adını bugünün tarihine nakşetmemiz gerekiyor. İskilip ilçemizin özüne uygun, Atıf Hoca'nın isminin yaşatılacağı, sosyo-kültürel etkinliklerin yapılabileceği bir kültür merkezi için çalışma başlattık. Bu kapsamda ilk olarak hazırlanan dosyamızı müsteşarımıza sunduk. İskilip Belediye Başkanımız önümüzdeki günlerde gerekçeleri ile birlikte hazırlayacağı resmi müracaatını bakanlığımıza yapacak. Biz de takipçisi olacağız."

Uslu, İskilip'in tarihi dokusunu ortaya çıkartmak için Dikiciler ve Sandıkçılar Sokak Restorasyonu projesi, Turizm Ofisi ve Kültür Sanatevi projesi, Çatalkara Kültür Sanatevi ve Saraycık Köyü Çivisiz Ahşap Cami projelerinin de devam ettiğini kaydetti. - Çorum

Kaynak: AA / Yerel

Salim Uslu Ak Parti İskilip Çorum Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

spartaküs:

gericilerin adiyla kültür merkezimi olur, gerici ve yobaz düsüncede kültüre yer yoktur. baska isim mi bulamadiniz, imamlarin, hacilarin, hocalarin, sultanlarin sofularin isimlerini kullaniyorsunuz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title