Haberler

İskilip'te 'Maskemden Korkma' Projesi Başlatıldı

Çorum’un İskilip İlçesi’nde sağlık alanında eğitim gören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Lösemi konusunda farkındalık oluşturmak ve lösemili kardeşlerine yardımcı olmak amacıyla İlçe genelinde “Maskemden Korkma” sloganıyla bir projeye imza attılar.

Çorum'un İskilip İlçesi'nde sağlık alanında eğitim gören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Lösemi konusunda farkındalık oluşturmak ve lösemili kardeşlerine yardımcı olmak amacıyla İlçe genelinde "Maskemden Korkma" sloganıyla bir projeye imza attılar.

Proje kapsamında oyuncak kampanyası da başlatan öğrenciler, ilçedeki tüm okullardaki öğrencilerden Lösemili kardeşleri için oyuncak topladılar. Yine Lösevle irtibata geçen öğrenciler, İlçe Belediye Parkında açtıkları stantta lösemili çocuklar yararına satış yaptılar.

Lösemi konulu afiş ve broşür çalışmalarını da ilçe genelinde dağıtarak konuya dikkat çekmeyi başaran öğrenciler İlçe Müftülüğü aracılığı ile de bu konuda vaazlarda cami eşrafını bilgilendirdiler. Ayrıca İlçe Toplum Sağlığı Merkezi yardımıyla da "Lösemi" konulu bir seminer de düzenleyecek olan öğrenciler, bu seminerle arkadaşlarını ve velileri bilgilendirmeyi amaçlıyorlar.

İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, bu projenin her aşamasında maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Okul Müdürü Tuğcan Demirel başta olmak üzere özellikle İlçe Belediye Başkanlığına, İlçe Müftülüğüne, İlçe Toplum Sağlığı Merkezine, İlgi ve yardımlarıyla özellikle destek veren Meslek Yüksekokulu, Misak-ı Milli Atatürk İlkokulu, Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, İskilip Anaokuluna, Halk Eğitim Müdürlüğüne, İlçe esnafına, İskilipgücü Sosyal Tesisleri İşletme Müdürlüğüne ve projeye destek veren tüm İskilip halkına teşekkür ettiler. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İskilip Çorum Sina Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title