Haberler

İskilip'te İçme Suyu Şebekesi Yenileniyor

Çorum’un İskilip İlçesi’nde İçme suyu şebeke yenileme çalışmaları start aldı.

Çorum'un İskilip İlçesi'nde İçme suyu şebeke yenileme çalışmaları start aldı.

İller Bankası tarafından 29 Aralık 2014 tarihinde ihalesi yapılan, 8 Nisan 2015 tarihinde de İskilip belediyesi tarafından yer teslimi gerçekleştirilen projede kullanılacak polietilen plastik borular ilçeye geldi.

ASBEST BORULAR TARİH OLACAK

İçme suyu şebeke yenileme çalışmaları aynı zamanda evlere yivlik suyu kalitesi de getirecek. İskilip'i sağlıksız borulardan su içmekten kurtaracak proje, sağlıklı ve temiz su tüketimine imkan sağlayacak. Yer altında yaşanan su kaçaklarını da giderecek çalışma, su israfının da önüne geçecek.

3 AYRI SU DEPOSU YAPILACA

Konu hakkında kısa bir açıklama yapan İskilip belediye Başkanı Recep Çatma, çalışma ile birlikte İskilip'te içme suyu hattında bulunan kanserojen madde içeren asbest boruların tarihe karışacağını, 500, 800 ve 2.000 tonluk depolardan şehre su verileceğini söyledi.

Şehir İçme Suyu altyapı çalışması kapsamında 10 metreküplük maslak, 2 klor binası, 10 tahliye sistemi, 1 Vantuz, 3 Debimetre, 4 basınç kırıcı vana ve 2 Klor odası yapılacağını ifade eden Başkan Çatma, çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacağını kaydetti.

Belediye Başkanı Recep Çatma "İhalenin gerçekleştirilmesinde ve yapım aşamasına getirilmesinde desteklerinden dolayı başta AK Parti Çorum Milletvekillerimiz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. İskilip'imize ve hemşerilerimize hayırlı olsun." dedi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İller Bankası Recep Çatma İskilip Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title