Haberler

İskilip Belediyesi Ramazan Etkinlikleri Sona Erdi

İskilip belediye tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri büyük ilgi gördü.

İskilip belediye tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri büyük ilgi gördü. Feshaneyi aratmayan gösterilerde orta oyunu ve gölge oyunu gibi bir çok Osmanlı Sanatı da yer aldı.

Etkinliklerin birinci gününde kurulan platformda sırasıyla çeşitli yarışmalar, Karagöz-Hacivat, kuklalar, ateş gösterileri, ilahı gurubu, semazenler gösterileri yer aldı. Aynı zamanda mahallelerde dolaşan ekipler palyaçolar eşliğinde çocuklara balonlar dağıttı.

Etkinliklerin ikinci günüde dolu dolu geçerken Karagöz Hacivat, yarışmalar, orta oyunu, kuklalar, çizgi film kahramanları, illüzyon ve ateşbaz gösterileri, tahta bacak, palyaço gibi eğlenceli etkinlikler yer aldı. İlahi grubu, semazenler ve Grup Suhte'te seslendirdikleri ilahiler ve gösterileri ile izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Çocuklar, İbiş-Memiş, illüzyon Show'un birbirinden ilginç ve eğlenceli gösterileriyle keyiflerince eğlendi. Programa İbiş ve Memiş'in güldürücü mizahları ve çocukların geçirdiği eğlenceli saatler damga vurdu.

Belediye Başkanı Recep Çatma, düzenledikleri kültürel ve sosyal etkinliklerle eski ramazanları bir nebze de olsa yaşattıklarını söyledi. Ramazan ayının toplumsal dayanışma, paylaşma, birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı ay olduğunu belirten Çatma, etkinliklerin her yıl düzenli şekilde devam edeceğini kaydederek Ramazan etkiliklerinin İskilip'te yaşatılmasını sağlayan Serdar Serbest'e teşekkür etti.

Konuşmasının sonunda en büyük hassasiyetlerinin çocuklar olduğunu söyleyen başkan Çatma, yerel yönetimler olarak çocuklar için üzerlerine düşeni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Başkan Çatma, Serdar Sebest'e etkinliğe olan katkılarından dolayı İskilip Kapısı minyatürü hediye etti. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Çatma İskilip Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title