Haberler

İSKİ'nin Kademeli Fiyatlandırma Uygulaması

Tüketici Güvenliği Derneği (TGDER) üyeleri, İSKİ'nin "Kademeli tarife uygulaması"nın tüketicilerin su maliyetlerini büyük oranda artırdığını öne sürerek, uygulamanın iptali için İstanbul 7. İdare Mahkemesine başvurdu.

TGDER Genel Başkanı Murat Köse, yaptığı açıklamada, İSKİ verilerine göre 4 kişilik bir ailenin aylık su tüketiminin 18 metreküp olduğunu, yaz aylarında bu rakamın 31 metreküpe kadar çıktığını öne sürdü.

İSKİ'nin konuya ilişkin açıklamasında, konutların yüzde 83,68'inin en çok 10 metreküp su tükettiğinin belirtildiğini, 1 Ocak'ta geçilen "Kademeli tarife uygulaması" ile bu kesime yüzde 10 indirim sağlandığının açıklandığını aktaran Köse, bu verilerin Türkiye gerçekleriyle uyuşmadığını iddia etti.

Tek tarife uygulamasına dönülmesini istediklerini kaydeden Köse, "Yapılan zamlar, enflasyon, tüketici fiyat endeksinin çok çok üzerindedir. Yüzde 30'a, yüzde 92'ye varan zamlar tüketicilerin belini bükecek niteliktedir. Bu nedenle tek tarife uygulamasına mutlaka dönülmelidir" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title