Haberler

İSKİ Çukurunda Ölen İşçi Toprağa Verildi

İstanbul Ümraniye'de İSKİ'nin atık su kanal çalışması sırasında göçük altında kalarak hayatını kaybeden Kadir Taştan'ın cenazesi, memleketi Tokat'ta toprağa verildi.

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde İSKİ'nin atık su kanalı çalışması sırasında yaşanan göçükte toprak altına kalan 38 yaşındaki Kadir Taştan'ın cansız bedeni kurtarma ekipleri tarafından çıkarılmıştı. Yapılan otopsinin ardından Taştan'ın cenazesi, memleketi Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Taşlık köyüne getirildi. Nizamettin ve Müzeyyen çiftinin 4 çocuğundan en büyüğü olan Kadir Taştan'a son görevini yapan yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Evinin önünde helallik alındıktan sonra Taştan'ın cenazesi, köy mezarlığı yakınlarına kadar traktör römorkunda taşındı. Daha sonra bir süre omuzlarda taşınan Taştan'ın cenazesi, kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verildi.

"BİZİM CANIMIZ YANDI, BAŞKALARININ CANI YANMASIN"

Taziyeleri mezarlıkta kabul eden baba Nizamettin Taştan, çok üzgün olduğunu ve açıklama yapamayacağını söyledi. Taştan'ın dayısı Halil Bak ise, kazada ihmal iddiasında bulunarak, yasal haklarını ilerleyen günlerde kullanmayı düşündüklerini söyledi.

Taştan'ın teyzesinin oğlu Baki Koşucu da, Türkiye'de yaşanan işçi kazalarına dikkat çekerek, hükümetten biran önce bu kazaların önüne geçilmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını beklediklerini ifade etti. Koşucu, "Önlem alınsın, yeter artık. Bu son olsun. Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ümraniye İstanbul Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title