Haberler

Iskenderun - Üniversitelilere 'Mülakat ve Cv' Semineri

Üniversitelilere 'Mülakat ve CV' semineriİskenderun Teknik Üniversite'sinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 10. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nın ikinci gününde 'Mülakat ve CV' teknikleri konulu konferansta eğitmen Mehpare Şayan Kileci üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verdi.

Üniversitelilere 'Mülakat ve CV' semineri

İskenderun Teknik Üniversite'sinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 10. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nın ikinci gününde 'Mülakat ve CV' teknikleri konulu konferansta eğitmen Mehpare Şayan Kileci üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verdi.

'Mülakata kendinizi davet ettirecek kadar güzel bir özgeçmiş yaratmanın başında fark yaratan bir özgeçmişinizin olması sizi binlerce adaydan öne atacaktır' diyen Mehpare Şayan Kileci şu bilgileri verdi: "Burada da ön yazı dediğimiz olaya da özellikle dikkat etmenizi istiyorum. Dünyanın en güzel sözcüğü sizin kendi adınızdır. Öncelikle ön yazı yazacağınızda hangi şirkete gönderecekseniz, insan kaynaklarındaki kişi uzman olabilir. O kişinin ismine hitaben yazın. Üşenmeyin her göndereceğiniz şirket için her seferinde ismini değiştirerek yazın. Neyseniz osunuz, abartıdan uzak, olduğu gibi yazın. Kariyer hedefiniz akıllı mı? Size özel mi? Başarıla bilir mi? Ölçülebilir mi? Başardığınız zaman bir işe yarar mı, geçerli mi? Son olarak zamanlaması belli mi? Zamanlaması belli olmayan hiçbir hedef akıllı hedeften sayılmıyor."

EĞİTİM HAYATININ DIŞINDAKİLERİ ARIYORUZ

20 yıldır seçme yerleştirme danışmanlığı yaptığını belirten Kileci, şöyle konuştu: "Ama bizim bu ayrı diyerek, alıp koyduğumuz CV'lerde mutlaka sadece ve sadece eğitim hayatı değil. Eğitim hayatının yanında başka şeyleri de yapmış öğrenciler daha kıymetli oluyor. Halk oyunlarına mı katıldınız, yemek kursuna mı gittiniz, lisanslı basketbol oyuncusuyum yazın. Aklınıza ne gelirse eğitimin yanında her ne yapıyorsanız muhakkak bunu belirtin. Neden belirtin diyorum biliyor musunuz? Eğer bizim sizi değerlendireceğimiz pozisyon takım çalışması gerektiren bir pozisyonsa. Bu arkadaş basketbol takımında oynamış. Demek ki takım dengelerini biliyor onu ayrı bir yere koyuyoruz. Yaptığınız stajlar, zorladığınız kapılar bizler için çok kıymetli. İş tecrübeniz içerisinde yazarsınız ve biz onları alır başımızın üstüne taç ederiz. Tokalaşma olmayabilir. Ama tokalaşma olursa da lütfen hakkını verin. Tokalaşırken ne el ense çeker gibi, kurban bayramı pazarlığı gibi elini koparacakmış gibi değil. Dengeli bir tokalaşma ve hafif bir baş olayı ile birlikte enerjinizi karşıya geçirin. İlk izlenim o kadar önemli ki 10-15 saniye içerisinde birçok şey değişir. Otururken mümkün olduğu kadar ayak ayaküstüne atmamaya dikkat edin. Bazı görüşmeciler buna hiç aldırış etmiyorlar. Ama bazıları bunu saldırgan, ukalaca bir davranış olarak alabilirler. Benim size naçizane tavsiyem ayaklarınızı birbirinin iç kısmından birleştirin. Aynı şey erkek ve kız arkadaşlarımız için de geçerli."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İskenderun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title