Haberler

İskenderun Türk Tarihini 1453 Beyite Sığdırdı

Türk tarihini 1453 beyite sığdırdıHatay'ın İskenderun İlçesi'nde şair Şehmus Akan, yeni çıkardığı kitabında Türk tarihini 1453 beyitlik 14'lü hece vezni ve tam kafiye ile yazdığı şiire sığdırdı.

Türk tarihini 1453 beyite sığdırdı

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde şair Şehmus Akan, yeni çıkardığı kitabında Türk tarihini 1453 beyitlik 14'lü hece vezni ve tam kafiye ile yazdığı şiire sığdırdı.

Bir kurumda memur olan Şehmus Akan, 'Ecdat' adını verdiği 3'üncü kitabını çıkardı. Akan, Kitap, kutlu milletimizin şanlı tarihini bilinen ilk Türk kavimlerinden başlamak suretiyle; 1453 Beyit,14'lü hece vezni ve tam kafiye olarak yazılmıştır dedi. Kitapta İskitler'den başlayarak bugüne kadarki tarihi akışın bulunduğu belirten Akan, şunları söyledi

Atalarımızın tarihte kurduğu büyük devletleri, hanlıkları, atabeylikleri, beylikleri ve günümüz bağımsız Türk devletlerini, tarihi olayları, zaferleri, büyük komutanları, liderleri, padişahları, denizcileri, ilim adamlarını, bilge şahsiyetleri, ozan, şair ve yazarları akıcı bir üslupla anlatıldı. 1453 beyitlik kitapta Malazgirt zaferinden İstanbul'un fethine, Maraş, Antep ve Urfa savunmalarından Sakarya zaferine, Başkomutanlık Meydan muharebesinden Kut'ül Ammere zaferine kadar nice destan, nice büyük şahsiyet ve tarihi olaya kitapta yer verdim.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İskenderun Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title