Haberler

Iskenderun Down Sendromlular Için 'Sevgi Zinciri'

Down sendromlular için 'sevgi zinciri'HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü nedeniyle sahilde bir araya gelen vatandaşlar el ele tutuşarak 'sevgi zinciri' oluşturdu.

Down sendromlular için 'sevgi zinciri'

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü nedeniyle sahilde bir araya gelen vatandaşlar el ele tutuşarak 'sevgi zinciri' oluşturdu.

Etkinlik, Arsuz İlçesi'ndeki Güleryüz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlendi. Güleryüz Engelliler Derneği Başkanı Nesli Özdemir, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Geçtiğimiz sene 21 Mart'ta alışveriş merkezinde tiyatro oyuncuları ile 'zamanı durdurma' projesi gerçekleştirmiştik. Amacımız kamuoyunda ve sosyal medyada Down sendromlu bireylerin var olduklarını daha fazla kişiye duyurmaktı ve amacımıza ulaştık. Bu yıl da toplumsal bir bilinç yaratmak için bir 'sevgi zinciri' oluşturmak istedik. Amacımız birbirini hiç tanımayan insanların el ele tutuşarak uzun bir sevgi zinciri oluşturmasıydı. Down sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Bu farklılıklarımız ile gururluyuz ve mutluyuz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İskenderun 21 Mart Arsuz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title