Haberler

İskenderun'da Muz Hasadı Yapıldı

İskenderun ilçesine bağlı Gökmeydanı beldesinde, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in katılımıyla muz hasadı yapıldı.

İskenderun ilçesine bağlı Gökmeydanı beldesinde, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in katılımıyla muz hasadı yapıldı.

Lekesiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi ile birlikte 2012 yılı İl Özel İdaresi desteklemelerinden fide desteği alınarak kurulan muz üretim serasında incelemelerde bulundu.

Kırsal Kalkınma Tarım ve Stratejik Planı çerçevesinde ilin tamamında adeta parsel parsel ürün deseninin ortaya çıkartıldığını ifade eden Lekesiz, bu kapsamda planın uygulanmaya başlandığından beri muz üretimine destek verdiklerini kaydetti.

Arsuz'da geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 bin, 2012 yılı içinde de 7 bine yakın muz fidanı dağıtıldığını vurgulayan Lekesiz, ilin genelinde 336 dekar muz üretim alanı oluştuğunu ve Türkiye muz üretiminde 81 il içeresinde 3'üncü sırada yer alan kent konumuna geldiklerini belirtti.

Hatay'da tarım sektörünün çok önemli olduğunu ifade eden Lekesiz, ilin iklim şartlarının tarım sektörü açısından muhteşem bir veriye sahip olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından yılın ilk hasadını da yapan Vali Lekesiz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tüfekçi muz işleme tesisine uğrayarak muzun tartılması, kesilmesi, paketlenmesi ve sarartılması işlemlerini yerinde inceledi.

Vali Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Üçgüllük Belediye Başkanı Bedi Balta, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Hatlar'ın da eşlik ettiği ziyarette de İskenderun ilçesine bağlı Üçgüllük beldesinde vatandaşların taleplerini de dinledi.

Muhabir: İsmihan Özgüven

Yayıncı: Anıl Bağrık - HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Celalettin Lekesiz Celalettin Lekesiz İskenderun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title