Haberler

İskenderun'da Gürültü Kirliği Çalışması

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin kentte gürültü kirliliğine karşı çalışma başlattığı bildirildi.

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin kentte gürültü kirliliğine karşı çalışma başlattığı bildirildi.

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Uçucu, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada trafikten kaynaklı gürültü kirliliğinin yoğun olduğu 7 nokta tespit ettiklerini belirtti.

İlçenin merkezi konumunda bulunan yerlerde gürültü kirliliğinin yoğun olduğunu ifade eden Uçucu, toplum sağlığı açısından risk oluşturan bu durumun önlenmesi için yaptıkları çalışmalara aralıksız devam edeceklerini bildirdi.

İskenderun'da gürültü kirliği sorununa dikkat çekecek ve çözüm sağlayacak bir proje üretmek istediklerini aktaran Uçucu, şunları kaydetti:

"Trafikte gürültü kirliliğini önlemek ve sürücülerin gereksiz yere korna kullanımını azaltmayı amaçlıyoruz. Şehrimizde, trafik yoğunluğunun fazla olduğu caddelerde minibüs ve halk otobüslerinin ihtiyaç olmadığı durumlarda dahi korna kullandıklarını gözlemledik. Özellikle trafikten kaynaklı gürültü kirliliği toplum huzuru ve insan sağlığının önündeki büyük engellerden birisidir. Bu nedenlerle daha yaşanabilir ve huzurlu bir şehir olmasını hedefliyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

İskenderun Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title