Haberler

İskenderli-Beşikdüzü Karayolunun Bitirilmesi İsteği

Kumyatak Toplumsal Bilinçlenme ve Gelişme Derneği, 2007 yılında ihale edilen 17 kilometrelik İskenderli-Beşikdüzü karayolunun hala bitirilemediği gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.

Kumyatak Toplumsal Bilinçlenme ve Gelişme Derneği, 2007 yılında ihale edilen 17 kilometrelik İskenderli- Beşikdüzü karayolunun hala bitirilemediği gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.

İskenderli Belediye Başkanı Ahmet Aktaş, Kumyatak Toplumsal Bilinçlenme ve Gelişme Derneği Başkanı Mustafa Aydın, yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar, İskenderli Meydanı'nda toplandı.

Dernek adına basın açıklaması yapan Ahmet Uzun, Trabzon il merkezinden 80 kilometre uzakta bulunan İskenderli beldesi ile Sayraç, Yakçukur ve Kozluca köylerinin birleşiminden oluşan Kumyatak Vadisi'nde yaşadıklarını belirterek,

"Türkiye ve dünya ile irtibatımızı sağlayan İskenderli- Beşikdüzü yolunun asfaltlanma işi 2007 yılında ihale edildi ve inşaatın 3 yılda bitirileceği söylendi. Fakat aradan 5 yıl geçmesine rağmen yolumuzun yarısı dahi tamamlanamadı. Kaliteli bir yola kavuşmayı ümit ederken var olan yolumuzu da kaybettik" dedi.

İskenderli beldesinden Beşikdüzü ilçesine 17 kilometrede ulaşmak yerine önce 10 kilometrelik bozuk İskenderli-Tonya yolunu ve 24 kilometrelik Tonya-Vakfıkebir yolunu dolaşmak zorunda kaldıklarını ifade eden Uzun, "Trabzon il merkezine mesafemiz 60 kilometre iken bu sebeple 80 kilometreye çıkmıştır. Toprağımızın tarıma elverişli olmaması, hayvancılık için geniş arazilerin bulunmaması sebebiyle insanımız kıt kanaat geçinmekteyken, yol inşaatının uzaması ticaretin de Vakfıkebir ve Tonya'ya kaymasına neden olmuş, zor durumda kalan İskenderli esnafından bir kısmı iş yerlerini kapatmıştır" diye konuştu.

Yolun 2012 yılında tekrar ihale edilmesine sevindiklerini kaydeden Uzun,

"Fakat ihalenin Kamu İhale Kurumu'na şikayet edilmesi ve 5 aydır bitmeyen incelemeler umutlarımızı tüketmiştir. Biz Kumyatak halkını dünyaya bağlayan can damarımız İskenderli-Beşikdüzü yolunun yapılmasının önündeki engellerin kaldırılmasını ve takipçisi olmanızı, saygılarımla arz ve talep ediyoruz" dedi.

Muhabir: Muhammet Taş

Yayıncı: Asena Akçay - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

İskenderli Ahmet Uzun Beşikdüzü Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title