Haberler

İşkence Sonucu Ölen Nazar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Mersin'de annesinin birlikte yaşadığı Ayhan Aktaş tarafından dövülerek işkence yapmasının ardından kaldırıldığı hastanede 13 günlük yaşam mücadelesini kaybeden 9 yaşındaki Nazar Yıldız'ın cenazesi toprağa verildi.

Mersin'de annesinin birlikte yaşadığı Ayhan Aktaş tarafından dövülerek işkence yapmasının ardından kaldırıldığı hastanede 13 günlük yaşam mücadelesini kaybeden 9 yaşındaki Nazar Yıldız'ın cenazesi toprağa verildi. Küçük Nazar, bağışlanan organları ise Gaziantep ve İstanbul'daki 3 hastaya hayat verecek.

2 yıl önce boşanan Hüseyin Yıldız ve Serap Aldırmaz çiftinin tek çocuğu olan Nazar Yıldız, birlikte yaşadığı babasının rahatsızlığı nedeniyle 10 günlüğüne annesine teslim edildi. Abdullah Günaydın İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Nazar, 4 Eylül'de feci şekilde dövülüp işkence edilmiş halde, Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen ve vücudunun büyük bölümünde dayak nedeniyle, morluklar ve çürükler tespit edilen Nazar Yıldız, solunum cihazına bağlanarak, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Ancak minik kız çocuğu 13 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Bu gelişme üzerine baba Hüseyin Yıldız, yavrusunun organlarını bağışlama kararı aldı. Ancak, annenin de rızası gerektiğinden organ bağışı hukuki engel nedeniyle 1 gün gecikti. Anne Serap Aldırmaz, dün sabah polis kontrolünde hastaneye gelerek organ bağışı için imza attı. Gerekli prosedürün tamamlanmasının ardından Nazar Yıldız'ın böbrekleri ve karaciğeri İstanbul'daki 2 hastaya, gözleri ise Gaziantep'teki bir hastaya nakledilmek üzere çıkartıldı. Organ bağışı işleminin gerçekleşmesinin ardından küçük kızın cenazesi bugün ailesine teslim edildi.

Cem Evi'nde yapılan cenaze töreninde bitkin görünen baba Hüseyin Yıldız'ı yakınları teselli etmeye çalıştı. Nazar Yıldız, Cem Evi'ndeki törenin ardından Güneykent Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Nazar Yıldız'ın amcası Veli Yıldız, yeğeninin karaciğer ve böbreklerinin İstanbul'a, gözlerinin ise Gaziantep'e gönderildiğini belirterek, Masum bir çocuk, hunharca işkence edilerek katledildi. Acımız çok büyük ama bir yandan da organlarıyla 3 insana can verdiği için mutluyuz. Bu vesile ile insanlara şunu söylemek istiyorum. Öldükten sonra ne yapacağız ki organlarımızı, ihtiyacı olan insanlara bağışlayalım. O caniye de seslenmek istiyorum, hangi akla hizmet ederek yaptın bunu O çocuğa nasıl eziyet ettin, kulaklarını nasıl kopardın, vücudunu nasıl parçaladın Kendi kendine sorsun, insan mı acaba Bizim canımızı yaktı, biz adalet bekliyoruz dedi. TUTUKLANMIŞTI

Olayın ardından gözaltın alınan Nazar Yıldız'ın annesi Serap Aldırmaz ifadesinin ardından serbest bırakılırken Ayhan Aktaş ise tutuklanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayhan Aktaş Veli Yıldız Gaziantep İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title