Haberler

İskeçeli Öğrencilerden Manisa'ya Ziyaret

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Yunanistan’ın İskeçe kentinde yaşayan Türk kökenli öğrencileri konuk etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Yunanistan'ın İskeçe kentinde yaşayan Türk kökenli öğrencileri konuk etti.

Yunanistan'ın İskeçe kentinde yaşayan Türk kökenli öğrenciler Manisa'ya bir gezi gerçekleştirdi. Manisa gezisinde Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu, Sultan Camii gibi kentin tarihi ve kültürel anlamda önemli eserlerini de ziyaret eden yaklaşık 50 kişilik heyet, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş'e de bir ziyaret gerçekleştirdi. Yunanistan'ın İskeçe kentinde yaşayan Türk kökenli öğrencileri Manisa'da konuk etmekten duydukları memnuniyeti ifade eden Memiş, "Cihan devleti hüviyetini kazanan, Osmanlı İmparatorluğu'na padişahlar yetiştirmiş şehzadeler kentine hoş geldiniz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu topraklardan geliyorsunuz. Bu anlamda da sizleri burada ağırlamak bizler için büyük bir onurdur" dedi.

Farklı coğrafyalarda yaşayan Türk kökenli vatandaşlarla hiç kimsenin ayıramayacağı bir bağın olduğunu vurgulayan Memiş, "Farklı coğrafyalarda farklı egemenlikler altında yaşayan soydaşlarımızın yaşamış olduğu baskıları üzülerek gözlemliyoruz. Müslüman Türk'ün bulunduğu tüm topraklarda Türk'ün onur ve şerefinin her zaman dik bir şekilde var olacağına, oradaki soydaşlarımızın bunu muhafaza edeceği yönünde şüphemiz yoktur. Bu gerçekleştirdiğiniz ziyaret de, buna hizmet edecek bir katkı sunuyor. Ülkeler farklı sınırlarla çizilebilir. Bulunduğumuz egemenlik sahası farklı olabilir. Ama bizi hiç kimsenin ayrıştıramayacağı bir bağ bağlıyor. O da kan bağı. Bu topraklarda atalarımız bin yılı aşkın bir kültürel birlikteliği sağlamış. Bu birliktelik dünya var olduğu sürece devam edecektir" ifadelerinde bulundu.

Ziyarette bulunan heyet adına konuşan Yunanistan İskeçe Müftülüğüne bağlı din görevlisi Bülent Hacı Salih, 2004 yılından beri kültürel geziler düzenlediklerini vurgulayarak, "Amacımız, ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti'nin eşsiz kültürel zenginliklerini gençlerimize sunmaktır. Bu anlamda bizleri desteklediğiniz için teşekkür ediyoruz. Batı Trakya Türklerine göstermiş olduğunuz yakın ilgi, bizleri son derece mutlu etmektedir. Allah sizden razı olsun" diye konuştu. Salih'in konuşmasının ardından Memiş konuklarına Manisa'nın kültürel ve tarihi zenginlikleri hakkında bilgiler verdi. Ziyaretin sonunda Memiş öğrencilere Manisa'yı tanıtıcı ürünlerin yer aldığı çantalardan hediye ederken, Salih'de, Memiş'e çeşitli hediyeler takdim etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Halil Memiş Yunanistan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
title