Haberler

İşitme Engellilerin Sorunlarını Beyaz Perdeye Taşıdılar

Kayseri'de, işitme engellilere dikkat çekmek amacıyla hazırlanan 'Öldüren Sessizlik' filminin galası yapıldı.'Öldüren Sessizlik' filminin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen galasına; Vali Yardımcısı Azmi Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi...

Kayseri'de, işitme engellilere dikkat çekmek amacıyla hazırlanan 'Öldüren Sessizlik' filminin galası yapıldı.

'Öldüren Sessizlik' filminin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen galasına; Vali Yardımcısı Azmi Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ayhan Gülsoy, Kayseri Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Fatma Oytun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İşaret dili eğitmenliği kursuna katılanların işitme engellilerin sesini duyurabilmek için hazırladığı 'Öldüren Sessizlik' filminin galasında konuşan Kayseri Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Fatma Oytun, "Filmi işitme engellilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla yaptık. İçeriğinde de engeli olmayan bir gencin işitme yetisini kaybettikten sonra yaşadığı sıkıntıları dile getirdik" diye konuştu.

Kursiyer Behiye Köseşahin ise, "Farklı meslek gruplarından arkadaşlarımızla farklılık oluşturmak istedik. Özellikle bir sinema filmiyle dikkat çekmeye çalıştık. İşitme engellilerin sorunlarını anlatmanın en iyi yolunun film olduğunu düşündük" dedi.

Kursiyer Merve Karakuzu da, "Bir süredir işaret dili öğrenmeye başladık. Böyle bir film festivali olunca biz de katılalım, Kayseri adına bir şeyler yapalım istedik. İşitme engelli arkadaşlarımızın problemlerini anlatacak, onların hayatta çektiği sıkıntıları dile getirecek bir film yapmak istedik. Amacımız herkeste biraz da olsa duyarlılık geliştirmek ve insanlara bir gün bizim de engelli olabileceğimizi hissettirmek" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ayhan Gülsoy Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title