Haberler

İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları Yapılacak Olması Kentin Yüzünü Değiştiriyor

İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları'nın 15-30Temmuz tarihleri arasında Samsun'da yapılacak olması, kentte adeta bir çehre değişikliğini de beraberinde getiriyor. Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'a tesis seferberliğini başlatırken, bir yandan da Belediye fırsat bu fırsattır diyerek, binaların yüzlerini değiştirmeye başladı. Sadece bununla da değil, yollar yenileniyor, bazı güzergah değişimleri ele alınıyor, yeşil alanlar çoğaltılıyor, konaklama yerleri çoğaltılıyor ve en önemlisi yıllardar ihmal edilen ulaşım, olimpiyat oyunlarının gelmesiyle birlikte çözüme kavuşuyor.

Hafif Tramvay'ı hizmete sokan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Tramvayımız Tekkeköy'den itibaren yeni güzergahında yolcu taşımaya başladı. Temmuz'dan itibaren bir yoğunluk yaşayacağımız için ulaşımda yeni hedef tramvayımızı, Olimpiyat köyü ile, Havaalanı arasında çalıştırmaya veya buraya entegre etmeye çalışıyoruz." dedi.

Hafif tramvay şu anda yeni Samsun Stadı'nın önünden de geçtiği için, Yeni Samsun Stadı'nın açılışı ile birlikte taraftarların ulaşımının daha rahat sağlanacağı ve trafik akışında da büyük sorun yaşanmayacağı ifade edildi.

BAKAN KILIÇ: "YATIRIMLAR SÜRECEK"

Ulusal ve yerel medya ile biraraya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,"Yatırımlar hız kesmeden devam edecek" dedi.

Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sadece Samsun değil, bugüne katar yapılan eserlerimiz ortada. Bunlara yenileri ilave edilecek. Samsun'a bir olimpiyat oyunlarının gelmesiyle kent neredeyse yeni bir hale büründü. Tesis, ulaşım, yol güzergahları, binalar, konaklama alanları ile Samsun adeta bir metropol kent olma yolunda büyük adımlar atıyor"

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title